מהו מבחן אמיר? מי נדרש לעשות אותו ולמי זה מתאים?

מבחן אמי"ר או, כפי שלעיתים מתייחסים אליו, מבחן אמיר"ם, הינו מבחן הבוחן את יכולותיו באנגלית של מועמד לקבלה לאוניברסיטה או למכללה. המבחן מקביל למעשה לפרק האנגלית שבבחינה הפסיכומטרית.

מבנה הבחינה ומרכיביה

מבחן אמי"ר הוא מבחן בן שלושה פרקים אשר בכל פרק 22 שאלות. במבחן יש שלושה סוגים של שאלות: השלמת משפטים, הבנת הנקרא וניסוח מחדש. הזמן לפתרון כל פרק הוא 20 דקות לאחריהם תידרשו לעבור לפרק הבא.

 

מבחן אמיר"ם הוא מבחן דומה אך עם מעט הבדלים: ראשית, הוא אינו מחולק לפרקים, שנית הוא מכיל בי 30-40 שאלות ושלשית הוא אדפטיבי כלומר, דרגות הקושי של השאלות מותאמות להצלחת הנבחן: אם הנבחן צדק, תופיע שאלה קשה יותר ואם הוא טעה תופיע שאלה קלה יותר. על כן, ציון הנבחן יהיה תלוי ברמת השאלות שהוא ענה עליהן נכונה ולא רק בכמותן.  

 

דרכי הרשמה

ההרשמה למבחן אמי"ר או אמיר"ם יכולה להתבצע דרך האתר של המרכז הארצי לבחינות והערכה (מאל"ו) והתשלום יועבר אליו. ניתן להירשם באתר האינטרנט. אם כבר נרשמתם למוסד אקדמי, ניתן להירשם דרכו.

 

ציוני הבחינה

ציוני הבחינה נעים בין 50 ל-150 כאשר ככל שתקבלו ציון גבוה יותר, כך כמות הקורסים באנגלית שהמוסד יחייב אתכם לקחת תהיה נמוכה יותר. קורסים אלה הינם קורסי חובה שהאוניברסיטה מחייבת לקחת. במרבית המוסדות, כדי לקבל פטור מלא עליכם להשיג ציון גבוה מ-134.  ציון הסף משתנה ממוסד למוסד והוא עומד על בין 85 ל-88. כאמור, המשמעות של ציון נמוך יותר הוא לקיחת קורסי אנגלית רבים יותר.

תוקף ציון הבחינה הינו 5  שנים מרגע לקיחתה – באחריותכם לבדוק עם המוסד האם המועד שאתם מתכוונים לקחת יכול לשמש אתכם לשנת הלימודים הרלוונטית בה תתחילו ללמוד.

ציוני הבחינה מדווחים אוטומטית למוסד הלימודים תוך 10 ימים מיום הבחינה.

 

מתי צריך לעשות מבחן אמי"ר

לימודים באוניברסיטה דורשים רמת אנגלית גבוהה. נבחנים בבחינה הפסיכומטרית, נדרשים להיבחן בשני פרקים בשפה האנגלית על מנת לאמוד את טיב השליטה בשפה של המועמד. אולם לעיתים, רמת האנגלית, כפי שהתבטאה בבחינה, לא מספיקה למועמד על מנת להתקבל ללימודים או על כדי לקבל פטור מקורסים ייעודיים לשיפור האנגלית במהלך התואר. לכן, מי שעתיד להתחיל לימודים או סטודנט שכבר התקבל אשר מעוניינים לשפר את הערכת מוסד הלימודים את רמת שליטתם בשפה יכולים לעשות את הבחינה ולשפר את מצבם.

 

אם ציון האנגלית של המועמד בבחינת הפסיכומטרית אינו מספיק על מנת להתקבל ללימודים במוסד, כדי להתקבל ללימודים עליו לעשות מבחן אמי"ר כדי לעמוד בתנאי הסף לקבלה.

 

אם הסטודנט התקבל למוסד לימודים ללא מעבר של בחינה פסיכומטרית, דרך אפיק קבלה מקביל (בגרויות בלבד וכדומה), ייתכן שהמוסד ידרוש ממנו לעבור את הבחינה כדי להעריך את רמת שליטתו בשפה.

 

אם ציון האנגלית מספיק כדי להתקבל אך לא מספיק כדי לקבל פטור מקורסי חובה באנגלית, ניתן, אך לא חובה, לעשות מבחן אמי"ר על מנת לשפר את ציון האנגלית ולקבל פטור מהקורסים הללו. יש לשים לב שכל מוסד קובע את הקריטריונים לעצמו ולכן ייתכנו הבדלים בין מוסד למוסד.

בחינה בתנאים מותאמים

לבחינת אמי"ר ואמיר"ם לא ניתן לקבל הקלות בעת פתרון המבחן גם אם למועמד ללימודים ישנם אבחונים שונים.

 

הכנה לבחינה

מכיוון שבחינת אמי"ר דומה במתכונתה ובמבנה השאלות לבחינה הפסיכומטרית, אפשר להיעזר במאגרים אלו כדי להתכונן לבחינה. כמו כן, ישנם מדריכים אינטרנטיים ובתי ספר המכינים אותך לעבור בחינות לתואר ראשון .

 

המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר