איך לשמור על המחשב שלכם מוגן

ככל שעוברות השנים והקידמה מתפתחת, השימוש שנעשה באינטרנט הולך וגדל: רשתות חברתיות מחייבות רישום ומאפשרות פרסומים ותגובות; אתרי קניות בארץ ובעולם פותחים דלת לרכישה מקוונת וסוגי האפליקציות והאתרים השונים הולכים ומתרבים. בהתאמה, המחשב והרשת מקבלים שפע של מידע על המשתמש: החל משמו וכתובתו ועד לפרטי חשבון הבנק שלו או מספר כרטיס האשראי.

 

בנוסף, ככל שהרשת מתרחבת, גם פרצות האבטחה בה וגם טכנולוגיות שמאפשרות פריצה אליה גדלות. הגישה למידע, לקבצים רגישים או לתיקיות שונות במחשב האישי, המשפחתי או העסקי חשופים להאקרים, פריצות ותוכנות זדוניות מכל הסוגים.

כדי להתמודד עם בעיות אבטחת המידע ולמזער את הפגיעה בפוטנציאלית בפרטיות ובמידע האישי, פותחו כמה כלים שיוכלו להגן על המחשב מפני הנזקים הללו. את הכלים האלו, בבחירתם הספציפית כדאי להיעזר בשירותי מדריכי תמיכה טכנית, נסקור כעת.

חומת אש

חומת האש, או בשמה המוכר FIREWALL, היא מערכת הגנה שמותקנת כחומרה או תוכנה על המחשב, ומטרתה לסנן ולנטר פגיעות שמגיעות דרך הרשת. ישנם מחשבים שמגיעים עם חומת אש מותקנת, אבל לפעמים תידרש רכישה והתקנה. חומת האש מגנה מפני – בין היתר - ניצול פרצות אבטחה, שליטה והשתלטות על המחשב מרחוק, פגיעה דרך הדוא"ל.

ישנם מספר דורות של חומות אש: ישנו דור שמזהה את התוכנה הזדונית לפי כתובתה ופרטיה; הדור השני מזהה לפי אופן הפעולה שלה ברשת; והשלישי, המשוכלל ביותר, עשוי לזהות אותה גם לפי תוכן הפעולה שלה, ובכך לנטרל אותה.

נעילת קבצים רגישים

נעילת קבצים רגישים היא דרך להגן על קבצים או מידע ספציפי. זו יכולה להיעשות באופן אישי על ידי האדם עצמו. משמעותה של הנעילה היא יצירת קוד או מפתח תוכנה לתיקיה או לקובץ המוגן, כך שרק בעלי הקוד יוכלו להיחשף לתוכנו. במחשבים רבים אפשר יהיה לייצר קוד לתיקייה באופן עצמאי. באופיס, כמו כן, יש אפשרות מובנית במערכת לאבטח את הקבצים הרצויים.

בחלקם של המחשבים אפשר לאבטח גם חלוניות ברשת האינטרנט- אך לא בכולם. ככל שהמחשב יהיה מדור מתקדם יותר, כך אפשרויות האבטחה שהוא מציע ומאפשר, יתרחבו.

תוכנות אנטי וירוס והגנה

תוכנות אנטי- וירוס והגנה הן כלי נוסף להגנה על האינטרנט. בשונה מחומת אש, האנטי-וירוס מותקן על מחשבים או על שרתים, ותפקידו לזהות וירוסים שחודרים למחשב ולנטרל את הפעילות שלהם. האנטי-וירוס פועל בזמן אמת וסורק ללא הפסקה את המחשב, בוחן את הדואר האלקטרוני כדי לזהות מיילים שנגועים בווירוס, וגם מציע אפשרות של סריקה ממוקדת אחת לכמה זמן.

האנטי וירוס מזהה את הוירוס לפי החתימה- של הקוד או של אופן הפעולה– שלו. גם כאן, מחשבים רבים מכילים אנטי-וירוס מובנה על המחשב, אבל אפשר לרכוש עצמאית תוכנות אנטי וירוס מתקדמות יותר.

שמירת המידע בכונן חיצוני

אחסון המידע בכונן חיצוני מאפשרת גם ביטחון המידע. הכונן החיצוני הוא מקור אחסון מידע חיצוני למחשב, המתחבר באמצעות USB או חיבורים אחרים. גם במקרים של שיבושים או פריצות למחשב או לרשת, המידע ישמר. בבחירת הכונן יש להתחשב במספר רכיבים: מהירות, סוג החיבור, נפח האחסון ועוד.

מה עושים בעת תקלה או התקפה?

בין אם טרם נעשה שימוש ובין אם נעשה שימוש בכלים שהוצעו, לעיתים נתקלים בתקלה או מתקפה של האקרים או תוכנות זדוניות שעלולות לפגוע במחשב ובמידע האישי שבו. במקרה כזה, יש לפנות אל מדריכי תמיכה טכנית. כאלו מצויים בצורה מקוונת, כתובה או מוסרטת, באינטרנט; ויכולים להינתן גם באמצעות גורמים אנושיים.

 

המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה