איך מכינים עוגת פרווה חלומית?

בכל ארוחה חגיגית, כולם מחכים לעוגה שבסוף. אבל עם כל הכבוד לשמנת ולחמאה, הגיע הזמן לומר את האמת: עוגות פרווה לא נופלות בטעמן מעוגות חלביות, ואם עושים אותן נכון- הן יכולות לעקוף אותן בסיבוב. אז נכון שדרושה מעט חשיבה יצירתית, אבל אם יוצאים מחוץ לקופסה, אפשר להגיש לשולחן עוגה בלי טיפת חלב, שכולם יבקשו לקבל גם במפגש הבא. אז אם אתם שוברים את הראש בחיפוש אחר רעיון לעוגה לסיום מתוק של ארוחה בשרית, או כזו שתתחשב בחברה שרגישה ללקטוז, זו הכתבה בשבילכם. הסוד עם עוגות פרווה הוא לשמור על כמה כללים, כדי לא ליפול עם עוגה בינונית. איך בוחרים רעיון? על מה להקפיד? הינה כמה טיפים להכנת עוגת פרווה בלתי נשכחת.

 

השתמשו בתחליפים

מצאתם מתכון שאהבתם? מעולה! תחליפים שאולי לא חשבתם עליהם יוכלו להפוך כל עוגה ללא חלב לעוגה עם קסם שאי אפשר לעמוד בפניו. על אף שמתכונים רבים עושים שימוש בחלב, שמנת וחמאה להוספת לחות לבלילה, יש היום מגוון מוצרים שמחקים בצורה מוצלחת כל כך את המקור, שאף אחד לא יחשוד שהם לא היו רשומים במתכון מלכתחילה. משמנת חמוצה ויוגורט עד חמאה וקצפת- לכל מוצר חלבי מקביל מן הצומח, שאפילו אניני הטעם לא יבחינו שהם מן הצומח.

אם תרצו להחליף חלב במתכון, משקאות "חלב" צמחיים הם אפשרות פשוטה וקלה במיוחד. חלב סויה או שיבולת שועל מהווים בחירות פופולריות במיוחד שמגיעות בסמיכות הנכונה ובמתקתקות עדינה שמזכירה חלב פרה, ויכולים להתאים גם למתכונים שמבוססים על חלב, כמו עוגת מלבי מרעננת או מוס פירות "חלבי" מפנק. המשקיענים שביניכם יכולים להכין את החלב הצמחי לעוגה לגמרי לבד (למשל, שיבולת שועל ושקדים הם שני משקאות כאלה, שאפשר להכין בפשטות במטבח הביתי, בהרבה פחות זמן ומאמץ ממה שזה אולי נשמע).

בנוסף, קרם קוקוס, טופו משי ושמן קוקוס יחליפו שמנת מתוקה או חמאה ויספקו לכל עוגה מרקם קרמי מפנק בלי טיפת חלב. אפשרות נוספת היא להשתמש השתמשו במחית פירות: פירות מרוסקים כמו רסק תפוחים או פירה בננות יוסיפו לעוגה לחות, סמיכות נעימה וארומה מרעננת במקום שמנת, ויחזירו לפרווה את כבודו האבוד.

 

פחות מרכיבים, יותר הצלחה

במקום להסתבך עם תחליפים וכמויות, בחרו במתכונים עם מעט מרכיבים- יש עוגות רבות שדורשות לא יותר משלושה מרכיבים, וגורפות מחמאות בלי סוף. עוגות גלידה הן דוגמה מצוינת. כך למשל, עוגת שוקולד פרווה מוצלחת במיוחד יכולה להסתפק בשני מרכיבים: מקפא שוקולד מריר וטחינה או מקפא שוקולד מריר וקרם קוקוס. רעיון אחר הוא להשתמש בביסקוויטים, שיחד עם שוקולד וקצפת ישדרגו כל עוגה ויקצרו את משך ההכנה בהרבה. אבל לפני שתרוצו למטבח, כדאי להדגיש שהסוד בעוגות עם מעט מרכיבים הוא להשתמש בחומרים איכותיים באמת, ולא להתפתות לקנות את הזולים, שנראים כמו פתרון טוב בהתחלה אך מורגשים בסוף בטעם. לא חשוב באיזה מתכון תבחרו- בחרו ביסקוויטים טובים, שוקולד משובח וממרחים טובים באמת. עם מרכיבים משובחים ומתכון פשוט במיוחד- תהוי בטוחים שאת עוגת הפרווה שלכם יבקשו שתכינו שוב ושוב.

 

בחושות או לא להיות

לא רק עוגות גלידה הן אידיאליות כשמחפשים קינוח פרווה- גם עוגות בחושות נרתמות למשימה. באופן טבעי, בחושות מבוססות בעיקר על שמן, ביצים ופירות, מה שהופך אותן לשותפות מושלמות למשימה. כדי להכין עוגה שתהיה מלכת הערב, ממש לא צריך להתחכם- אפשר לבחור בעוגות בטעם שכולם אוהבים כמו עוגת תפוזים, מייפל או בננה, ולסגור פינה בטעם טוב. בחושה אוורירית ורכה היא עוגה שאפשר להגיש כקינוח בכל ארוחת שישי, ואם היא טעימה- תהיו בטוחים שיישארו ממנה רק פירורים (פרווה).

כדי להכין בחושה שעושה כבוד לז'אנר, תוכלו להשתמש במגוון בסיסים. חומר הבסיס יכול להיות קמח, או סולת, או קוקוס, ותוכלו לגוון כל פעם במרכיב אחר כדי לשחק במרקם. אבל כדי להכין פרווה שהיא לא רק טעימה, אלא ממש וואו- הבסיס לא עומד לבדו. אם אתם רוצים לנצח עם העוגה שלכם הערב, אל תוותרו על הציפוי! מקצפת צמחית שאפשר לגוון במרקם ובטעם, עם קישוטים אלגנטיים בצורת פירות או סוכריות ועד גלייז אבקת סוכר נוסטלגי- הציפוי הוא הדרך הקלה להפוך כל בחושה פרווה צנועה לכוכבת שבאה לתת שואו.

המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול