בדיקת נזילות מים

 

נזילת מים בבית הינה תקלה נפוצה מאד ובעיקר במבנים ישנים. במבנה חדש, עדיין יש בדרך כלל אחריות קבלן והוא מגיע עם בעלי המקצוע שלו לתקנה מיד. אך לעיתים אנו עומדים חסרי אונים מול תקלה זו וחוששים מהצעד הבא. חשבון הבנק שלנו לא יחייך לנו כשנוציאממנו כסף לתיקון, ובכלל... מי אמר שיש נזילה?! אולי זו סתם רטיבות ואולי מקור הריח הלא טוב הוא בגלל משהו שהתקלקל ואנו לא מוצאים את מקורו.


אז כיצד נדע בוודאות שמדובר בנזילנת מים פעילה:

  • שעון המים מסתובב? שעון המים הראשי שלכם נמצא בדרך כלל בכניסה לבית ובארון מיוחד, במבנה פרטי הוא יהיה בחצר או במקום שהגדרתם מראש. גשו אליו ובדקו האם השעון מסתובב. כמובן שטרם הבדיקה יש לסגור את כלל הברזים בבית החל מהמטבח וכלה בברז מכונת הכביסה. רק כך נדע שאין שום זרימת מים פעילה. שעון המים שלכם אמור לעמוד, זאת אומרת, במרכז השעון ישנה שושנה כזו המסתובבת מהר או לאט, תלוי בזרימת המים. נזילה קטנה אך פעילה תציג בפניכם שושנה המסתובבת לה לאיטה. במידה והשושנה מסתובבת מהר מידי... יש לכם ברז פתוח או נזילה משמעותית.
  • חשבון מים מופקע: תוצאה ישירה של סיבוב שעון המים שלכם הוא החשבון החודשי המגיע כל יום אל הבית. עליכם לבדוק אם אתם עומדים בסטנדרט לפי מספר הנפשות בבית ובמידה ויש לכם חשבון מנופח ללא שימוש חריג במים, אות היא שיש לכם נזילה במערכת המים.
  • חשבון צריכה משותפת: במבנים משותפים יש חלוקה ברורה בין חשבון המים הפרטי שלכם לבין הצריכה המשותפת. במידה וקיבלם חשבון מים גדול וחריג מהנורמה והנתונים מציגים שימוש לא סביר בצריכה המשותפת, ייתכן שיש לכם דייר בבניין ש"חוגג" על המים המשותפים או שיש נזילה בצנרת הראשית של הבניין.
  • מצג וויזואלי: נזילות רבות ניתנות לגילוי מהיר עוד טרם הבדיקה בשעון המים. רטיבות בתקרה, כתמי מים, נפיחות בצבע. עובש בארונות ובריהוט הבית מעידים על מור מים פולשני שאינו רצוי... במילים אחרות "נזילה".
  • ריח רע: אנשים טועים לחשוב שריח רע מקורו בניקיון לקוי של הבית. נכון, עליכם לנקותאת הבית ולשמור על ניקיון בסיסי באופן קבוע. אבל לפעמים למרות שטיפה וניקיון של הבית, אתם שומעים מהשכנים או מאורחים "יש כאן ריח לא נעים, משהו מחניק באוויר". בל נזלזל באמירות אלה, מדובר במפגע היכול להזיק לבריאות הילדים ובני הבית. קוצר נשימה, אסטמה וליחה מוגברת הן תוצאה ישירה של לחות לא תקינה בחלל הבית.

גורמים לנזילה

נזילות מגיעות ממכלול סיבות, נפרוש מולכם את חלקן:

  • בלאי והתיישנות – מטבע הדרים לכל חומר גלם בעולם יש תאריך תפוגה. יש נזילה בצנרת הישנה, שקלו היטב להחליף את הצנרת.
  • חיפוים באיכות ירודה - ייתכן מאד שהקבלן שלכם השתמש במוצרים זולים וניסה לחסוך כסף בדיוק איפה שלא צריך. התוצאה, נזילה מעצבנת בבית.
  • צביעה פגומה – כאשר חלל הבית לא נצבע ביעילות, אנו נראה את תוצאת הנזילה באופן מידי, הצבע יתקלף ובועות מים יהיו לנו על הקיר.
  • ניקוז לקוי – חלונות ומסגרות אלומיניום נוטות לצבור מים, מי גשמים, מי שטיפה ואדים בחורף. ניקוז לא יעיל של המים האלה יגרור מיד נזילה לא נעימה.
  • סדקים בצנרת – מתחת מרצפות ביתכם ומעל ראשיכם עוברות צנרות מי שתייה ומי ביוב. אחת לתקופה של מספר שנים ייתכן ונגרמת נזילה בצנרת זו ועליכם להחליפה.

איתור נזילות מים

בדרך כלל כל אחד ואחת מכם\ן עם קצת ידע טכני יכול לאתר ולוודא שמדובר בנזילת מים. בל תיבהלו מכל כתם מים על התקרה ובל תזעיקו מיד את החברות הגדולות. קראו לאיש מקצוע מומלץ ותשמעו את חוות דעתו. הוא יכול בבדיקות פשוטות לאתר את מקור הבעיה ולתת לכם אינדיקציה על סדר גודל התקלה. במידה ותבינו שיש כאן נזק מהותי והטיפול אינו פשוט, הזמינו חברות מתמחות בתחום האינסטלציה.

מצלמה טרמית: מצלמות אלה מצוידות בחיישן טמפרטורה רגיש. לכל חומר גלם בעולם יש טמפרטורה שונה. כשם שלא ניתן להשוות דרגת חום של עץ לעומת מתכת קרה... כך ניתן ליזום פערי טמפרטורה ברצפתהבית. בעל המקצוע שתזמינו יזרים מים חמים בכל צנרת הבית למשך זמן מה ולאחר מכן הוא יסרוק את אזור הנזילה במצלמה הטרמית. החיישן יאתר את הפערים וייצר גרף צבעוני מדויק של הבדלי הטמפרטורה. הדבר מתאפשר מכיוון שהמים החמים פורצים ממקור הנזילה ומחממים את הרצפה באותו מקום.

צילום קווי ביוב: כשמדובר בקווי ביוב. הבעיה קצתשונה, לא ניתן לצלם באמצעים טרמיים את המערכת מכיוון שלשם כך נצטרך להעביר כמות מים חמים גדולה מאד ובלחץ גבוה אל הביוב. וגם אז לא בטוח שהמים יפרצו החוצה ויציגו תמונה טרמית אפקטיבית. בעל המקצוע ישטוף את הביוב בזרם מים חזק ולאחר מכן הוא יחדיר את המצלמה וישלוט בה באמצעות פתרונות טכנולוגיים מתקדים. המצלמה יכולה לנקות לעצמה את העדשה תוך כדי פעולה ואט אט היא תגיעאל כל מערכת הביוב של הבית. באופן שכזה, יכול בעלהמקצוע לגלות באופן מדויק את מיקום הפגיעה, לפתוח באותו מקום את אריחי הריצוף ולטפל נקודתית ללא גרימת נזק מיותר. שווה לבדוק!!!

בדיקת נכס: טרם רכישת הדירה, אתם עומדים בפני הוצאות גדולות באופן מידי. רכישת ריהוט חדש, שיפוץ, ומיסוי. רצוי מאד להביא בעל מקצוע המומחה בדיקת נזילות מים על מנת לאתר תקלות ונזילות קיימות או על מנת לוודא שהרכישה שלכם בטוחה ואין לכם הוצאות בלתי צפויות. במיוחד כאשר הבית משופץ לשביעות רצונכם ולכם נותר רק "להגיע עם המזוודה". צילום מערכות המים שלכם תעניק לכם תחושת ביטחון בעלת ערך מוסף ושווה את ההשקעה.

תביעה לביטוח: פוליסות ביטוח רבות מכסות לכם נזקי צנרת ומים. כאשר אתם עומדים לפני תביעה מול חברת הביטוח, מומלץ מאד לבצע בדיקה של הנזילה בטכנולוגיות מתקדמות על מנת שתקבלו את מלא הכיסוי.

חשוב מאד לבקש מבעל המקצוע שאותוהזמנתם להציג בפניכם את האישורים הנדרשים, לקבל המלצות ולוודא שאתם תקבלו לידכם את טופס תיעוד ופיענוח הבדיקה. כמעט בוודאות תצטרכו אותו בעתיד הקרוב או הרחוק וחבל לזרוק את התיעוד הזה.

עלות הבדיקה של איתור נזילות מים אינה יקרה מידי אך לעיתים הינה מיותרת. תצטרכו להיפרד מכ1200 – 1500 שקלים וטרם ביצוע הבדיקה עליכם להחליט שאכן היא נצרכת. כך למשל, במידה ועלות הטיפול בנזילה לא יעלה בוודאות על 1000 ₪, לא כדאי להוסיף בדיקה מיותרת זו. אך במידה ואינכם יודעים בוודאות מהו היקף הנזק, כדאי ורצוי להביא את בעל המקצוע המומלץ לאיתור נזילות והיות רגועים שאתם בטווח הנזק הנורמטיבי. כמובן שעלות הבדיקה אינה כלולה בעלות התיקון של התקלה.

בדיקה לא תתבצע כאשר האינסטלטור שלכם מיומן ויודע לאתר אתמקוםהתקלה בעצמו. כמו כן, כאשר ידוע לנו שהצנרת שקועה עמוק ברצפה או בקרקע החצר, לא תעזור לנו בדיקה טרמית. לא נבצע בדיקה טרמית כאשר הצנרת נמצאת תחת משטח מבודד חום, או כאשר לא ניתן ליצור פערי טמפרטורה יעילים לביצוע הבדיקה.

 

רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ