טיפים לגידול איגואנה

טיפים לגידול איגואנהאיגואנה עשוי לחיות עד 15 שנים במידה שהיא מקבלת מזון הולם וטיפול כהלכה.

החלטתם לאמץ איגואנה?

רצוי שתתכוננו מראש לקראת כניסתה לחייכם. בדומה לגידול חיות אחרות, עליכם לשקול בכובד ראש האם אתם בנויים למצב הזה של מערכת יחסים ארוכת טווח עם חיית מחמד. טיפול שגוי מסכן את החיה, ואילו נטישתה בטבע מסוכנת לכל חיה שגדלה בסביבה ביתית, שהרי היא תתקשה לשרוד בתנאים אלו (ממש כמו בן אדם).

 

מה בודקים לפני שמכניסים לבית איגואנה

בחרו איגואנה רגועה, נוחה ובריאה, עדיף כזו שנולדה בארץ, "צברית", כמו שאומרים. וודא שבטן האיגואנה חלקה ושמנמנה עם צבע עור אחד ויפה, שאינה מיובשת, רזה או עם פצעים. וודאו שהעיניים חלקות וללא הפרשות וכי הנחיריים יפים, נקיים ולא פצועים.

 

איגואנה היא חיה פעלתנית ונמרצת, שסביב שפחות תסתגל למגורים כחיית מחמד ביתית; על כן יש לבחור אותה בקפידה, גם על-פי אופייה. רצוי לקרוא וללמוד על איגואנות לפני שמחליטים לקחת אותה הביתה. כדאי להעניק לה כלוב מה שיותר גדול בשלבי חייה הראשונים. איגואנות אוהבות ישיבה על ענפים ומשמעות הדבר שעל הכלוב להיות מרווח וגבוה, שיאפשר מיקום ענפים, תאורה, חימום וכלים למים ומזון. עם גדילתה, תזדקק האיגואנה למרחב גדול יותר כך שיהיה צורך להעבירה לכלוב גדול ומרושת.

 

איגואנות קטנות זקוקות בדרך כלל לכלוב קטן, אך כאשר היא כבר בוגרת, יש לבחור בין האפשרות לשים אותה בכלוב בגודל של חדר והאפשרות להניח לה להסתובב בחופשיות. בכלוב מומלץ למקום ענפים בזווית ולאפשר לה מחסה ומקום מסתור כמרחב פרטי לתקופת ההתאקלמות הראשונה.

 

חשיבותה של תאורת חימום

לזוחלים דם קר וככאלו אינם מסוגלים לייצור בעצמם חום גוף; על המגדל לספק לאיגואנה חום חיצוני מלאכותי בעוצמה מספקת, שהרי אחרת תגסוס האיגואנה ותמות. דרך טובה לחשוף אותה לחום היא על-ידי חשיפה לשמש באמצעות כלוב מרושת, בחלקו מוצל ובחלקו חשוף לשמש.

 

ניתן לקנות כיום אמצעי חימום מלאכותיים, כמו מנורת ספוט (להט) המסוגלת לחמם אזור מסוים ולמקמה ברצה הטרריום. מובן שיש למגנה במטרה למנוע התחשמלות או כוויות. טמפרטורה מומלצת היא 35 מעלות ביום ו-25 מעלות בלילה.

בנוסף, ניתן לרכוש מנורת חימום קראמית הפולטת חום, אותה ניתן להשאיר דלוקה גם בלילה. יש לזכור כי איגואנה זקוקה ל-14-12 שעות אור מדי יום. תאורת אולטרה-סגול (UV) קריטית לבריאות האיגואנה ויש לחשוף אותה לקרינה זו לטובת ייצור ויטמין D, הנחוץ לספיגת סידן מהתזונה. בהיעדר קרינת UV, תהיה תת-ספיגה של הסידן בגוף, מה שיוביל לרככת עצמות. קרינת UV אפשר לתת על-ידי חום שמש ומנורות ייעודיות. כיוון שמנורות מסוג זו צורכות חשמל, יש לקחת אותן בחשבון גם כלכלית.

 

תזונה

על מנת לגדול איגונה, עליכם לזכור שזוהי חיה צמחונית לחלוטין, הזקוקה למזון מן הצומח הכולל ירקות ופירות. על אף שהיא צורכת לעתים גם חלבון מן החי – בצורת חרקים המזדמנים לפתחה – הרי שאין להאכילה בחלבון מן החי הכולל בשר או מזון חתולים וכלבים.

 

כמות חלבון גדולה במשך זמן תוביל לנזק בלתי הפיך לכליות ואף למוות. סלט טרי עם מגוון רכיבים הוא מזון אידיאלי עבורה, שכן הוא עשיר בוויטמינים, חלבון צמחי וסידן. נדגיש כאן את חשיבות הגיוון במזון, שכן אכילת ירק מ-2-1 סוגים מסוכן עבורה.

 

ניקיון

כאשר מדברים על ניקיון אזור המחייה שלה, יש להקפיד על מצע מנייר עיתון, נייר סופג או שביי עץ גדולים מספיק (למניעת בליעתם). רצוי שלא לנשק את החיה, ואילו לאחר מגע עמה יש לשטוף ידיים במטרה להימנע מהידבקות בסלמונלה.

רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול