מריבות בין אחים – מדובר באתגר קשה למדי עמו על ההורים להתמודד. מומחים רבים סבורים כי מדובר בדבר נורמאלי שעשוי לעתים מזומנות גם לשמש כדרך בריאה ללמוד איך להתמודד ולפתור מחלוקות העולות מדי פעם.
להורה המצוי יש רצון עז ולעתים אף פנטזיה שהילדים יחיו באחווה והרמוניה מתוך רצון תמידי לעזרה ותמיכה הדדית. על הורה כזה להבין שאנו חיים במציאות בה צריך לחיות גם עם מצבים של סכסוך בין הילדים, ולהכיר במצבים אלו כחלק מהמציאות. לכן, מה שרצוי לעשות הוא ללמד את האחים איך לריב או להתווכח כראוי, שכן גם במצבי ריב יש לדעת כיצד לשמור על גבולות הטעם הטוב ואף גבולות שאין לעבור.
למה אחים צריכים לריב בכלל?
ישנן סיבות עיקריות לכך שאחים רבים, כאשר הסיבות העיקריות הינן:
תחרות עזה על תשומת לב. מריבות מגיעות בעיקר על מנת לזכות בתשומת לב ובאהבה רבה יותר מההורים, שכן מדובר בעניין המשמעותי והמרכזי ביותר בחייו של הילד. בדרך כלל, ריבים מטרתם לבסס תחושות של שייכות – את הצורך של הילד לחוש אהוב, יכול ונחוץ ובעל משמעות וערך על ידי הוריו. ילדים מסוימים ינסו לבדוק באופן זה את מקומם במערך המשפחתי.
תחרותיות. זהו מניע נוסף, כאשר ילדים נאבקים על משהו לבחינת כוחם; ישנם אלו שיפתחו במריבה ליצירת קואליציה נגד אחד האחים.
קושי בדחיית סיפוקים. בגילאים צעירים יותר ינסה הילד לשחרר קיטור מול ההורים תוך שימוש באחים.
לצמצם ריבים בטבעיות – האם זה אפשרי בכלל?
כדי לצמצם מה שיותר ריבים בין אחים, חשוב במיוחד לשמור על אווירה טובה בבית, שכן ההורים משמשים כמודל חיקוי לילדים – בעיקר בגילאים צעירים, אך גם בגילאים מאוחרים יותר. שמירה על אווירה חיובית ומקבלת בבית תקטין את מספר הריבים.
כאשר הורה מטיל משימות על שני האחים, הם יחושו תחושת שותפות גורל, שכן השלמת המטלה וחזרה לעיסוקיהם האהובים תלויה באופן שווה בשניהם והדבר יחייבם בשיתוף פעולה ותקשורת איכותית ביניהם.
מריבות – האם ביכולתן לתרום לחיים האמיתיים?
לעתים אנו עשויים לחוש בעת המריבה בין האחים כי אין זה אפשרי לעמוד בשילוב ידיים מבלי להתערב, אולם רצוי להבין כי למריבות ישנו תפקיד חשוב בהכנה לחיים האמיתיים, המורכבים והעצמאיים של כל אדם: המריבות מסייעות לילד ללמוד את כוחו ברגע הזה, לומד על התמודדות ועל איך לעמוד על שלו במסגרת הגבולות. הילד לומד לנהוג באסרטיביות, אולם להשתמש בפשרה ובגמישות במקרים בהם עקשנות מוגזמת תפגע בו בסופו של דבר.
מריבות עם אחים מלמדות את הילד איך להגיע למצב של פיוס, בסופו של דבר. הילדים מבינים כי מריבה בבית היא אינטראקציה במסגרת תומכת ובטוחה. המסגרת הביתית משמשת עבור הילדים מערך אימונים לקראת מצבים מאיימים או מורכבים בחיים.
אי התערבות – האם היא באמת מועילה?
מסתבר כי במקרים רבים עשויה אי התערבות להועיל. מדוע? ניטרליות של ההורה מול מריבה בין אחים גורמת להם להבין שלא זו תהיה הדרך לזכות בתשומת לב, מה שיביא לצמצום של המריבות באופן טבעי. התערבות ההורה עשויה דווקא ללבות את אש המריבה ולא תסייע הרבה; בחלק מהמקרים התערבות כזו גם תפר את יחסי הכוחות לטובתו של אחד האחים.
במרבית המקרים התערבות ההורה תהיה לצד החלש – מצב שיקבע יחסי כוחות אלו עוד יותר, כיוון שהחלש, גם בפני עצמו, יוכר כחלש, אולי אף שנים לאחר תקופת המריבות, מה שעשוי לשמש כנבואה המגשימה עצמה גם בעתיד לבוא. חשוב לדעת כי ברוב המקרים, אחים (וגם כאלו שאינם אחים) ידעו למצוא את הדרך הטובה להם ביותר לפתור את המחלוקת ולהמשיך הלאה.
צרפו לדף העסקי שלכם את תוסף "רישום המלצה" מבית אתר "המלצה" המסופק חינם לבעלי עסקים.
נצלו את התוסף להזרמת המלצות מלקוחות העסק - לחצו כאן לפרטים נוספים >>>
____________________________________________________________
הקמתם עמוד עסקי מרשים? מצויין!! הגיע הזמן שעוד לקוחות חדשים ייחשפו אליו
קחו 5 דקות הפסקה והירשמו לאתר
אלפי גולשים כל יום באתר המלצה מחפשים עסקים איכותיים בתחומים שונים
ניתן להירשם עם כרטיס עסק חינמי או כרטיס עסק מקודם בתשלום
למה אתם מחכים? הירשמו והתחילו לצבור המלצות מלקוחות מרוצים
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
בלוג - כתבות מאמרים וטיפים בתחומים שונים