מצרפים שותף לעסק קחו עורך דין וסגרו חוזים מסודרים

מצרפים שותף לעסקכל עסק, קטן כגדול, דורש מאיתנו יכולות לא מעטות, כגון יחסי אנוש, יכולות תקשורת ויכולת לבנות אסטרטגיה עסקית מתאימה. בעל עסק כדאי שיהיו לו כוחות נפשיים מספקים ומקורות מימון למינוף העסק. לעתים קרובות ישנם אתגרים במציאות הגורמים החשובים הללו ועל כן אנשי עסקים מצרפים שותף על מנת לחלוק את המעמסה ביניהם, תוך סיוע לעסק להפוך למשגשג ומצליח יותר. עם הכנסה שותף לעסק, ראוי ורצוי להחתימו על הסכם שותפים, שזהו חוזה המגדיר בבהירות את תנאי השותפות. באופן זה, כאשר מתגלים חילוקי דעות, או במקרה של הפסקת השותפות, תהינה הזכויות מוגנות בהסכם עם תוקף חוקי.

 

למה ראוי לתת תשומת לב בהכנסת שותף לעסק

 

אם כבר הגענו לכדי החלטה לגבי הכנסת שותף לעסק, ראוי לשים לב טוב-טוב למספרים עניינים מרכזיים למדי. וודאו שיש ביניכם הבנות בסיסיות ומתקדמות לגבי סמכויות הניהול ולגבי דרכי הניהול השוטף. כדאי גם שתוודאו שאתם נמצאים שניכם באותה עמדה בנוגע בשימור לקוחות קיימים ויצירת קשרים עם חדשים. וודאו כי כל הסכם וסיכום מול השותפים מובא בכתב וגם מאושרר בידי עורך-דין ונוטריון מוסמכים.

 

מה עושים במקרה של הוצאת שותף מהעסק?

השאלה שבכותרת היא שאלה יפה שראוי לשאול. נזכור שהסכם שותפים הינו חובה במקרה בו נרצה לסלק שותף מן העסק. פעולה כזו היא תהליך לא פשוט ולעתים אף מסובך מכפי שניתן לדמיין. הסכם משותפים מסייע בהוצאת השותף במידה שלא עמד בסעיף אחד או יותר מסעיפי ההסכם. המסמך מהווה למעשה תעודת ביטוח לגבי השותפים, לכל מקרה לא נעים בו מתגלע סכסוך או חילוקי דעות שאינם ניתנים לגישור באף דרך שהיא.

ניתן לסכם ולומר שהסכם שותפים הוא הכרחי לכל בעל עסק המעוניין בהכנסת שותף לעסק שלו. הלוואי והיינו חיים במציאות בה אין לא היה צורך בהסכם חוקי על-מנת להבטיח את ביטחון העסק ותחושתנו האישית בעבודה עם שותפים, אולם המציאות בה אנו חיים היא תחרותית והפכפכה למדי; במציאות שכזו, מי היה שותף עסקי שלנו אתמול, עשוי להפוך מחר למתחרה או לאויב מר. על כן ישנו חוזה שמטרתו להגן על אינטרסים עסקיים ואישיים שלנו.

 

במצב בו מתאגדים מספר אנשים לטובת ניהול עסק משותף והפקת רווחים נאה, אך אינם מקימים לצורך כך חבר, הם יכולים למעשה להתאגד כשותפות. ניהול שותפות הינו בלתי מורכב, שלא כמו ניהול חברה; ניהול שותפות אינו מחייב אסיפות דירקטוריון ועניינים משעממים כמו עריכת תקנון, ואין זה נדיר ששותפים חדשים נכנסים לעסק ושאחרים עוזבים אותו.

 

בכל שותפות שהיא, רצוי לערוך הסכם מראש, כדי למנוע מראש סכסוכים ומחלוקות אפשריות בין השותפים, ובכך להגדיל את הסיכויים לשגשוג עסקי משותף, תוך השגת רווחים עבור כל צד. גם במידה שמוחלט להכניס שותפים חדשים, או להיות זה שנכנס כשותף חדש, הרי שחשוב מאוד להסדיר מראש את מערכת היחסים שבין כל הגורמים, בעזרת הסכם כתוב וחתום.

 

אז מה צריך להיכלל בהסכם שותפות?

חוץ מהתכנית העסקית, אותו הסכם עליו חותמים – תפקידו להסדיר מערכת יחסים חוזית ועסקית ביניהם, וככזה – הוא בעל חשיבות גבוהה כחוזה משפטי מחייב. בכלליות, ובכל הסכם שותפות, יש להגדיר את היקף ההשקעות שבעסק, חלוקת רווחים, דרכי קבלת החלטות עסקיות, הגדרות תפקידים של כל אחד מהשותפים ותחומי אחריות, מה מתרחש במצבי פרישה של שותפים, העברת זכויות לגורם שלישי, חלוקת נכסים במקרה פירוק, רכישת חלק מהשותפות ועוד.

המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה