שיפודי סלמון וטונה עם ירקות

שיפודי טונה וסלמון על האשלכל אחד יש את השיפוד האהוב עליו, שיפודי דגים ניסיתם?

תתפלאו כמה שזה טעים וכמה מהיר להכנה

ניתן להשתמש בדג טונה בלבד ובמקום זוקיני לשים חצאי עגבניות שרי

ניתן גם לגוון חצי חצי

בכל מקרה יוצא פגז

 

אז מה צריך?

4 יחידות סטייק טונה אדומה

נתח פילה סלמון נקי מהעור

זוקיני

בצל

סויה

מלח גס

פלפל שחור

 

שלבי ההכנה:

הכנת הטונה

חותכים את הטונה לקוביות גדולות של כ 2 סמ

שמים כשליש כוס סויה על הטונה ומערבבים שכל בדג יכוסה בסויה

משאירים את הטונה בסויה לחצי שעה

 

הכנת הסלמון

חותכים את הסלמון לקוביות גדולות של כ 2 סמ

מפזרים בנדיבות על הדג מלח גס ומעט פלפל שחור

משאירים לבצד לכ- 20 דקות

לאחר מכן שוטפים את הסלמון משאריות המלח

 

הכנת הירקות

פורסים את הזוקיני לעיגולים דקים

את הבצל חותכים ל 4 ואז שוב בחצי וכך נשארוןת לכם חתיכות שניתן לשפד

עגניות שרי חותכים לחצי

 

משפדים את הדג והירקות וזורים מעט פלפל שחור על הכול - לא חובה

 

מניחים על רשת מנגל רותח לצליה מכל הכיוונים - יש להיזהר לא להשאיר ליותר מידי זמן שהדג לא יתייבש

 

תהנו!