תחתית בחושה בטעם קפה עם קרם גבינה קר וזיגוג קפה ושוקולד לבן.
רכיבים
תבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית מלבנית בגודל 22X31
רכיבים לעוגת קפה:
2 ביצים גדולות
חצי כוס שמן
שקית סוכר וניל
שליש כוס סוכר
¾ כוס נס קפה מוכן: יש לערבב כפית נס קפה מגורען ברבע כוס מים רותחים ואז להוסיף חצי כוס מים קרים
כפית שטוחה אבקת קקאו
כוס וחצי קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה
רכיבים לקרם גבינה:
250 גרם גבינה לבנה
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ”ל)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות גדושות סוכר
רכיבים לזיגוג קפה:
100 גרם שוקולד לבן
כף שמן
כפית שטוחה נס קפה
3 כפות מים רותחים
קודם כל מדליקים תנור ומחממים ל-180 מעלות
הכנת העוגת קפה:
משמנים את תבנית העוגה.
מערבבים את כל החומרים במטרפה או במיקסר ידני לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים לתבנית המשומנת ומכניסים לתנור החם.
אופים במשך כ-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור.
*** אין להניח את הקרם על עוגה חמימה או אפילו חמימה
הכנת הקרם גבינה:
מקציפים את השמנת בקערת מיקסר במשך כדקה.
מוסיפים פודינג וניל וסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים בעדינות עם לקקן בתנועות קיפול עד לאיחוד חומרים.
מכניסים את הקרם למקרר עד שהעוגה מתקררת.
לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין יוצקים מעליה את קרם הגבינה ומשטחים לגובה אחיד.
הכנת זיגוג קפה:
מניחים בקערית קוביות שוקולד לבן וכף שמן.
ממיסים כפית שטוחה נס קפה עם 3 כפות מים רותחים ומוסיפים לקערה.
מכניסים למיקרוגל ומחממים במשך 10-15 שניות.
מוציאים ומערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים לשקית זילוף (או שקית אוכל גזורה בקצה) ומזלפים פסים בחלק העליון, לאורך ולרוחב.
מכסים את העוגה בנייר כסף ושומרים במקרר 5 שעות לפחות לפני ההגשה.
מתכון עוגת גבינה וקפה מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות