אודות המרכז
העמותה לילדים בסיכון הוקמה ב-1990, על מנת לענות על צרכיהם הבסיסיים של ילדים בסיכון ומשפחותיהם, לספק אבחון, איתור ומניעה של גורמי סיכון התפתחותיים בילדים ויצירת מודלים לאומיים להתערבויות רב-מקצועיות בהפרעות התפתחותיות.
בשנים הראשונות, התמקדו הפעילויות במתן מענה לצרכיהם הפסיכולוגיים והחינוכיים של ילדים בסיכון, ובמיוחד באלה הסובלים מהפרעות התפתחות מפושטות (PDD) ואוטיזם. בהתבסס על ההבנה כי ניתן לאבחן PDD בילדות המוקדמת ולבסס את פרוטוקול הטיפול על התערבויות רפואיות ותכניות חינוכיות, בנתה העמותה לילדים בסיכון מודלים ארציים לתוכניות חינוכיות וטיפוליות שיתנו מענה למגוון הצרכים של ילדים אלה ומשפחותיהם.
העמותה פועלת בשיתוף פעולה עם גורמים במערכת הבריאות, החינוך והרווחה, ואחד מהישגיה הבולטים של העמותה הנו אימוץ סל השירותים הטיפולי שהומלץ על ידיה לפעוטות ולילדים המוגדרים כ-ASD - Autism Spectrum Disorder על-ידי משרד הבריאות הישראלי, ומימונו על ידי משרד האוצר.
כיום, מהווה העמותה הגוף הגדול ביותר בארץ המעניק את הסל הטיפולי לילדים שאובחנו כלוקים ב- ASD/אוטיזם ונמצאים במסגרות של גני חינוך מיוחד. בשנים האחרונות, הרחיבה העמותה את פעילותה במסגרת מטרות המרכז, לטיפול בגורמי סיכון נוספים, הנובעים ממקור חיצוני ו/או פנימי.
מטרות המרכז לילדים בסיכון:
מודעות הציבור
לפי תקנון העמותה, מחוייבת העמותה "להגביר את מודעות הציבור וחינוכו בנושא הפרעות נוירו-פסיכיאטריות- הפרעות קשר ותקשורת בספקטרום האוטיסטי (ASD), וכן ביחס לדרכי האבחון."
חשיבות מודעות הציבור הינה עצומה, לאור מחקרים רבים שהוכיחו, כי ככל שתאובחן ההפרעה ויתחיל הטיפול בילד סמוך ככל הניתן לטיפול, כך קיים סיכוי גדול יותר לשיפור ולהתקדמות. לשם כך, פועלת העמותה במספר מישורים לשם חינוך והגברת מודעות הציבור, לרבות, באמצעות פגישות עם הורים, ימי עיון, הפקת חומרים והפצתם בבתי אב, שיחות טלפוניות ועוד פעילויות רבות ומגוונות.