לבשל עם הילדים

בישול עם הילדיםעבור חלקכם, הבישול הוא סוג של מטלה ש"חייבים לבצע", על מנת שלילדים יהיה מה לאכול. מה לעשות, לא כולנו נולדנו שפים ולעיתים העמידה במטבח היא מאמץ של ממש, והיא לא באמת חייבת להיות כזאת. בישול עם הילדים יחד יכול להפוך את השהייה במטבח לזמן איכות אמיתי, כזה שיהפוך לחלק מן ההווי המשפחתי וייצור זיכרונות ילדות מתוקים עבור הקטנטנים שלכם.

מאיזה גיל אפשר לבשל עם ילדים?

ילדים בגיל צעיר מאוד, שנתיים אפילו, אוהבים להרגיש גדולים ולהשתתף בפעילויות משותפות להם ולמבוגרים. קחו כל משחק התפתחות שהוא ולעומתו הציעו לילד כף עץ פשוטה וסיר – והיו בטוחים שהילד יבחר באופציה השנייה. האפשרות להיכנס ולו לרגע לעולם של ההורים, קוסמת לילדים קטנים והם עשויים ליהנות מכל דבר שתיתנו להם לעשות במסגרת ההזמנה שלכם לבילוי עמם. מסיבה זו, תוכלו בהחלט לשלב הן את הפעוטות וכמובן שאת המתבגרים שלכם, בהכנת סעודה טעימה.

 

אם למשל החלטתם להכין פיצה, מאכל אהוב שאוכלים כמעט בכל בית בישראל, היו מודעים לכך שמדובר במאכל הדורש שלבי הכנה מוקדמים של התפחה, רידוד, הכנת רוטב ועוד. אז את הכנת הבצק המשלבת מתכון מדויק והפעלת מיקסר – השאירו לגדולים או שפשוט תכינו אותו בעצמכם. אבל כל ילד קטן יוכל לסייע במריחת רסק עגבניות על הבצק, פיזור גבינה צהובה מגורדת או הנחת זיתים כתוספת. המפתח להצלחה הוא "פירוק" הכנת הארוחה לשלבים ולפעולות ברמות שונות, והטלת משימות על כל ילד בהתאם ליכולתו.

 

למידה מהמורים הכי טובים – הילדים לומדים מכם

מעבר לבילוי המשותף, ילדים בגילאי גן חובה ואילך הם כבר בעלי יכולת שליטה מוטורית טובה יחסית, המאפשרת להם לבצע משימות שיהוו עבורם הזדמנות פז ללמוד דברים שלא היו לומדים בגן או בבית הספר. חיתוך סלט לדוגמה, משלב צורך בשימוש במוטוריקה עדינה כמו גם בנקיטת זהירות רבה על מנת שלא להיחתך. ילד יכול ללמוד הרבה מהכנת סלט: כיצד להשתמש בסכין בצורה בטיחותית, כיצד לתבל את הסלט ומהן הכמויות הרצויות לרוטב, באיזה כלי מומלץ לשים את הסלט, ועוד דברים פרקטיים אחרים שהוא לומד על בשרו ולא מספרי קריאה.

 

טיפים שיהפכו את הבישול עם הקטנטנים לכיף גדול

הדבר הכי חשוב שכדאי לזכור כאשר בוחרים לבשל עם הילדים הוא שהם, ובכן, ילדים. מכיוון שכך, יש לנהוג עמם במשנה זהירות ולנצל את כל ההזדמנויות האפשריות ליצירת הנאה, ולכן:

  1. אביזרים חדים במיוחד אסור להניח ליד ילדים, ומומלץ שלא לתת לפעוטות ממש קטנים לעבוד איתם, גם לא תחת השגחה. עם זאת ניתן להראות להם כיצד, לדוגמה, עובד מעבד מזון וכיצד מלפפון ועגבנייה יכולים להפוך בן-רגע לסלט - הם יוקסמו מכך.                                                                                                                                          
  2. כל מכשיר חשמלי שהוא מומלץ שתפעילו בעצמכם, אבל אין כמו להביט יחד על הפיצה שהופכת לזהובה וקריספית בתנור. הסבו את תשומת ליבם לתהליך האפייה ולריחות הטובים המתפשטים ברחבי הבית.                                                        
  3. הרגשת ההצלחה של הילד היא חשובה מאוד, לכן הקפידו על מתן מחמאות לילדכם בכל עת שהוא מצליח או לפחות נותן את כל כולו במילוי המשימה שהוטלה עליו, גם אם קיבל על עצמו רק את משימת ניקוי האבק מן השולחן המיועד לסעודה. התחושה שהוא סייע "על אמת" בהכנות, תגרום לו לרצות למלא תפקידים מורכבים יותר ב"זמן הבישול" הבא וזה גורם מרכזי בהפיכתו לעצמאי.

גם אם מדובר בארוחה פשוטה ביותר כמו סלט ירקות וחביתה, ערכו את השולחן כאילו מדובר בסדר פסח לפחות. החגיגיות סביב הסעודה ותחושת ה"ביחד", ימלאו את ליבם של הילדים בהרבה אהבה ויהפכו את האוכל לטעים עוד יותר.

המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ