לכל אוהבי הערמונים למיניהם, לאחר ביצוע ניסיונות רבים של אופן קלייה הגעתי למסקנה כי הדרך הטובה לתוצאה מוצלחת של קלייה היא שלא לשטוף את הערמונים או להניחם מעל אדי מים (כפי שמומלץ במקומות אחרים) אלא להשאירם יבשים לפני הכנסתם לתנור האפייה. חלופה זו מאפשרת ניתוק טוב יותר של קליפת הערמון מתוכו.
הדרך להצלחה מתחילה בבחירת ערמונים טריים ומוצקים. אין משמעות לגודל הערמון, הקלייה בתנור זהה לכל הגדלים. אם קניתם כמות גדולה יש לאחסנם עטופים בניילון במקרר.
לפני הכנסה לתנור יש לבצע חיתוך מסביב לקליפה באמצעות סכין חדה, מומלצת עם שינון חד או סכין יפנית חדה לכל היקפו. יש לחמם את התנור לטמפרטורה של 200 עד 250 מעלות במצב של אפיה וגריל עליון ולהכניס את הערמונים למגש האמצעי בתנור.
זמן הקלייה הכולל אורך בין חצי שעה לארבעים דקות תלוי במידת החום. יש להפוך את הערמונים לאחר כרבע שעה. יש לשים לב שהקליפה מושחמת אך לא לאפשר לה להישרף כי במצב זה הערמונים יהיו יבשים לאכילה.
אני מניח שאחרי ניסיון אחד או שניים תהפכו למיומנים בקליית ערמונים.
מאחל לכם בתיאבון.