הרבה שואלים אותי במסגרת המקצוע שלי איך מכינים הודו מעושן במעשנה
לי יש מעשנת גז של אמגזית - מעדיפה אותה מאשר עם פחמים
אבל מה לעשות עם ההודו תקף לעל מעשנה שיש לכם
לוקחים חזה הודו ומפזרים עליו מלח גז מכל הצדדים
מניחים במקרר ל 3 שעות - לא יותר מזה כדי שההודו לא יקבל מליחות יתר
מוציאים, שוטפים את נתח ההודו מהמלח ומייבשים
מורחים על כל הנתח שמן זית מאיכות טובה ומפזרים תערובת תיבול שמורכבת מ:
מלח גס
פלפל שחור גס
פפריקה
אבקת שום
מניחים במעשנה ושומרים על טמפרטורה שלא תעלה על 120 לכ 3 שעות
מוציאים וסוגרים בנייר כסף
מניחים בצד כחצי שעה
פוןרסים ובתיאבון
ניתן לשמור במקרר כ 4 ימים וזה יהיה טעים כמו ביום שהכנתם