אז שמעתם על נפלאות מעשנת הבשר, שאלתם חברים על מעשנת מומלצת וסוף סוף המעשנת המיוחלת בידכם. כיצד ממשיכים מכאן?
כיום, יותר ויותר אנשים המבינים בשר משובח מהו, מעדיפים להשתמש במעשנת בשר וזאת משום יתרונותיה הייחודיים שאינם קיימים באמצעי הכנה אחרים כגון טיגון, צלייה וכו'. היתרון המרכזי בשימוש במעשנת בשר הינו הטעם המיוחד והמשובח אותו מקבל הבשר, וטעם שכזה- לא שוכחים כל כך מהר.
מקום העישון
ראשית, חשוב להבהיר שעישון בשר אינו פוסח על עשן וריח חזק, ולכן, למענכם ולמען הסביבה שלכם, הקפידו על עישון הבשר במקום פתוח כמו חצר הבית שלכם.
סוג העישון- חם
אם אתם מעוניינים בעישון חם, הקפידו על 80-130 מעלות חום. מעלות גבוהות מאלה, יגרמו לצליית הבשר, ממש כמנגל, ולחלופין, חום נמוך מדי לא יהיה כדאי.
היתרון בעישון חם הינו שעישון כזה מוביל להשמדת כלל החיידקים.
סוג העישון- קר
מנגד, אם אתם מתחברים יותר לעישון קר עליכם לדעת היטב איך לבצע את ההליך כולו, שכן עישון קר, כזה הנעשה בטמפרטורות הנמוכות מ60 מעלות, בעל סיכויי גבוהים יותר לחיידקים שונים, בהשוואה לעישון חם. אם אתם חדשים בתחום, עדיף לכם להתחיל מעישון חם ובהמשך להתקדם גם לסוג עישון קר.
נתחי הבשר
נתחי בשר למעשנת יהיו כאלה שזמן הבישול שלהם יחסית ארוך, כגון: אסאדו, צלעות בקר וכו. זמן הבישול של נתחים מעין אלה אורך בין 6 עד 8 שעות. אל תתייאשו מראש, הסבלנות בהחלט משתלמת, שכן בסוף התהליך תקבלו טעם בשר נהדר.
לא מתפשרים על רמת הבשר? אטליז בתל אביב למשל, עשוי להציע לכם בשר איכותי ומשובח, בעל טעם בלתי נשכח.
מגש נוזלים
חשוב להניח מגש נוזלים בתוך מעשנת הבשר, וזאת לצורך קליטת השומנים הניגרים מהבשר ושמירה על החום הפנימי של הבשר, לאורך זמן ובאופן אחיד.
פיסות העץ
את פיסות העץ המעניקות את אפקט העישון לטעם הבשר, הקפידו להוסיף במהלך שלושת השעות הראשונות לעישון הבשר.
פחמים
אל תתחילו לעשן, בטרם הגחלים לוחשות. אין להוסיף אותן במהלך העישון.
פתיחת המכסה
אם רכשתם מעשנת בעלת מכסה, זכרו לא לפתוח אותה במהלך תהליך העישון, אלא אם כן את מעוניינים שהאדים, העשן והחום יצאו החוצה.
מד טמפרטורה
אין צורך לנחש מתי הבשר מוכן. שימוש במד טמפרטורה ימנע מכם את הצורך לפתוח את המכסה ויאפשר לכם שליטה מקסימלית על רמת הביצוע אותה אתם רוצים.
לא צריך להוציא תואר או לעבור קורסים בשביל להיות מקצוען בעישון בשר. משתמשים בבשר איכותי ומעשנת טובה? אתם יכולים לנשום לרווחה, במרבית המקרים הבשר שלכם לא יפסיק לספוג מחמאות מהסובבים אתכם.