לא פעם אנחנו מתלבטים בשאלה, מתי להזמין איש מקצוע ומתי לנסות לתקן או להרכיב דברים בעצמנו. זה נכון כשמדובר על מקרים בהם יש לנו בעיה במערכת החשמל בבית או שאנחנו רוצים לשדרג אותה, זה נכון כשמדובר על בעיית אינסטלציה ואפילו כשאנחנו רוצים לבצע שיפוץ קל בנכס. אך זה יכול לקרות גם במקרים יותר "קלים" כמו למשל, כשיש לנו בעיה במחשב, אז אנחנו מתלבטים האם להזמין טכנאי מחשבים או לנסות ולפתור אותה בעצמנו.
במהלך השנים, באופן טבעי, ככל שאנחנו עובדים יותר ויותר עם מחשבים, הן בבית והן בעבודה, אז פיתחנו יכולות שונות אשר מאפשרות לנו להתגבר על בעיות ולהתמודד איתן באופן עצמאי, מבלי שנידרש, לכאורה, לשירותיו של טכנאי מחשבים. ישנם דברים פשוטים וסטנדרטיים, ולעיתים גם מורכבים, שיש לנו יכולת לבצע באופן עצמאי. כך אנחנו חוסכים זמן וכסף. אך לא תמיד זה אפשרי, וחשוב לדעת מתי נכון להזמין בעל מקצוע ולא לבצע את הדברים בעצמנו.
לפני שנציג מספר דוגמאות לכך, צריך לומר שזה לא עניין קבוע ומוחלט. סביר להניח שישנם אנשים שיש להם הרבה יותר ידע וניסיון, בין אם הם רכשו אותו באמצעות למידה עצמית ובין אם הם רכשו אותו באמצעות קורסים שונים בתחום. ייתכן והם יוכלו לבצע יותר פעולות לבד מאשר אחרים. לעומת זאת, יש מי שאיננו מכיר את עולם המחשבים ואיננו מבין את המבנה שלהם או המערכות המותקנות בתוכם, ולכן הם יידרשו להיעזר יותר בשירותיו של טכנאי מחשבים.
יש לחלק את השאלה מתי נרצה ונצטרך להזמין איש מקצוע למחשב שלנו למספר קטגוריות:
ראשית, אם אין לנו כלל ידע וניסיון בתחום. אז סביר להניח שכל דבר קטן יידרש טיפול מאיש מקצוע, אחרת לא יהיה ניתן להתמודד עם הבעיות השונות, לטפל במחשב ולהשתמש בו בצורה סדירה. בדרך כלל אנשים שמשתמשים במחשבים לעיתים רחוקות או שעושים שימוש כללי ולא "עמוק", יש להם אך ורק ידע בהפעלה ובפעולות פשוטות שלו. לכן הם יידרשו לשירותיו של טכנאי לכל בעיה.
שנית, בכל מקרה בו צריך לבצע פעולות תיקון, הרכבה ושדרוג, בפרט בהיבטים של חומרה. חלק גדול מהמשתמשים במחשבים על בסיס קבוע, כן יודעים כיצד להשתמש, להתקין ולשדרג תוכנות, אך בכל מה שקשור להיבט של חומרה, אין להם את הידע, כלים וניסיון הנדרש. לכן, מומלץ מאוד במקרים אלו להיעזר באיש מקצוע.
שלישית, כאשר מדובר על מקרים מורכבים שידע כללי, בסיסי או ידע של מי שאיננו גורם מקצועי, לא יכול לעזור. למשל, אם יש קריסה של דיסק קשיח, וירוסים משמעותיים שפוגעים בתפקוד המערכת, מקרים בהם יש צורך לפתוח את המתקן או לאתר בעיות משמעותיות בתוכנת ההפעלה או בתוכנות אחרות. חשוב להדגיש בהקשר זה, מקרים בהם יש צורך לגבות את המחשב דרך אמצעים חיצוניים, לא לכל אחד יש אפשרות כזו ולא כל אחד יודע כיצד לעשות זאת אם המחשב איננו עובד בצורה סדירה (למשל אם הדיסק הקשיח ניזוק).
ארבע, אם מדובר על מחשב של העסק. הכוונה היא לא למחשב שנמצא בעסק, אלא מחשב ששייך לעסק ואנחנו משתמשים בו בבית. אז יהיה נכון להיעזר בשירותיו של טכנאי מטעם מקום העבודה ולא לקחת את האחריות על עצמנו.
ישנם 3 פרמטרים לבחירת טכנאי מחשבים בצורה נכונה:
ניסיון ומקצועיות – זה הפרמטר החשוב ביותר כשמזמינים בעל מקצוע ובפרט בתחום המחשבים.
אמינות ושירות – בין אם זה אומר עמידה בכל מה שסוכם איתו ובין אם זה אומר שירות מקצועי, אחריות על העבודה ועל הרכיבים ועוד.
דייקנות וזמינות – מחשב הוא אמצעי שאנחנו לא יכולים להסתדר בלעדיו. לכן חשוב שהטכנאי יהיה זמין לספק לנו שירות כמה שיותר מהר, וכמובן חשוב שיבצע אותה בהקדם בשביל שנוכל להשתמש בו ללא עיכוב.
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?
חייגו 0722-400-400
או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|