מקלות פריכים להגשה לצד מרק או סתם כנשנוש טעים
מצרכים לכ-16 מקלות
2 כוסות קמח "קונדיטורר" ללא גלוטן
2 כפיות אבקת אפיה
חצי כפית מלח
שליש כוס שמן קנולה/זית
200 מ"ל מיכל שמנת חמוצה/ גבינה לבנה
4 שיני שום כתושות/ 2 כפיות אבקת שום
אפשרויות גיוון שניתן להוסיף לתערובת: 2 כפות עלי טימין , כף שטוחה תבלין זעתר/אורגנו, 2 כפות גבינת פרמזן/קשקבל.
לפיזור מעל: שומשום או קצח
אופן ההכנה:
לרפד תבנית בנייר אפיה ולחמם תנור ל 180 מעלות
לערבב את כל החומרים בקערה עד לקבלת בצק מעט שומני - קודם מערבבים את החומרים היבשים ואז מוסיפים את יתר החומרים
לחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים וכל חלק מחלקים ל-8 חלקים (סה"כ 16 חלקים).
לגלגל כל חלק לצורה של מקל (לגלגל לעובי של כ-2 ס"מ) ומניחים על נייר האפיה (אם הבצק דביק מומלץ לעבוד עם ידיים משומנות). מפזרים מעל שומשום, קצח וכו' ומברישים/מרססים את המקלות במעט שמן.
אופים בתנור כ 20 דקות עד להזהבה
בתיאבון
מתכון "מקלות שום ללא גלוטן"
________________________
________________________
הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).
את המתכונים ניתן להעלות כהמלצה תחת רישום המלצה > נושא חופשי > הנושא :אוכל > תת נושא: מתכונים
* יש להתחבר/להירשם לאתר על מנת להעלות המלצה
או לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים
אנו עובדים בימים אלו על מאגר המתכונים באתר, הינכם מוזמנים להירשם לאתר ולרשימת תפוצה שלנו על מנת לקבל עדכונים ומתכונים חדשים. המתכונים מפורסמים גם בדף הפייסבוק שלנו