מתכון מקלות שום ללא גלוטן

מתכון מקלות שוםמתכון ייחודי למקלות שום ללא שמרים וללא גלוטן

מקלות פריכים להגשה לצד מרק או סתם כנשנוש טעים

 

מצרכים לכ-16 מקלות

2 כוסות קמח "קונדיטורר" ללא גלוטן

2 כפיות אבקת אפיה

חצי כפית מלח

שליש כוס שמן קנולה/זית

200 מ"ל מיכל שמנת חמוצה/ גבינה לבנה

4 שיני שום כתושות/ 2 כפיות אבקת שום

 

אפשרויות גיוון שניתן להוסיף לתערובת: 2 כפות עלי טימין , כף שטוחה תבלין זעתר/אורגנו, 2 כפות גבינת פרמזן/קשקבל.

לפיזור מעל: שומשום או קצח

 

אופן ההכנה:

לרפד תבנית בנייר אפיה ולחמם תנור ל 180 מעלות

 

לערבב את כל החומרים בקערה עד לקבלת בצק מעט שומני - קודם מערבבים את החומרים היבשים ואז מוסיפים את יתר החומרים

 

לחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים וכל חלק מחלקים ל-8 חלקים (סה"כ 16 חלקים).

 

לגלגל כל חלק לצורה של מקל (לגלגל לעובי של כ-2 ס"מ) ומניחים על נייר האפיה (אם הבצק דביק מומלץ לעבוד עם ידיים משומנות). מפזרים מעל שומשום, קצח וכו' ומברישים/מרססים את המקלות במעט שמן.

 

אופים בתנור כ 20 דקות עד להזהבה

 

בתיאבון

 

מתכון "מקלות שום ללא גלוטן"

 

 

________________________

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

________________________

 

הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).

את המתכונים ניתן להעלות כהמלצה תחת רישום המלצה > נושא חופשי > הנושא :אוכל > תת נושא: מתכונים

* יש להתחבר/להירשם לאתר על מנת להעלות המלצה

או לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים

 

אנו עובדים בימים אלו על מאגר המתכונים באתר, הינכם מוזמנים להירשם לאתר ולרשימת תפוצה שלנו על מנת לקבל עדכונים ומתכונים חדשים. המתכונים מפורסמים גם בדף הפייסבוק שלנו

רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ