פרח מלווח לתלישה ממולא בפלאפל פיקנטי:
להכין דייסת פלאפל:(ואו להפשיר):להשרות 1 ק"ג גרגירי חומוס יבשים בקערה עם מים וכפית סודה לשתייה ל18 שעות לסנן,
לטחון במטחנת בשר חורים 3 מ"מ עם 2 בצלים גדולים חבילת כוסברה חבילת פטרוזיליה 2 כפות זרעי כוסברה ראש שום מקולף,
להעביר לקערת ערבוב להוסיף 2 כפיות כמון 3 כפיות מלח הימלייה כפית פלפל שחור גרוס כפית סודה לשתייה 1 וחצי כוסות מים לערבב,
(אם רוצים לטגן כדורים יש לתת לנוח לתערובת במקרר שעתיים),
להכניס לכלי אכסון ולמקפיא (מתי שרוצים להכין כדורי פלאפל מפשירים את התערובת מטגנים בשמן עמוק לנייר סופג ובתאבון)
(מ ק"ג גרגירי חומוס יבשים יוצאים 3 ק"ג דייסה,לפחות כמות יש לחלק את תוספות באותו היחס)
בתערובת לפלאפל כדורים אין קמח=ללא גלוטן).
להפשיר מלווחים בזוגות(על כל מלווח אחד מהזוגות לעשות סימון במרכז עם כוס בקוטר 6 ס״מ ובמרכז העיגול עם קורצן בצורת לב לחיצה עמוקה),
להניח על המלווח ללא הסימונים שכבת דייסת פלאפל בעובי 1 ס״מ(להשאיר מסביב 1 ס״מ בצק ריק להדבקה),
להניח מעל את המלווח המסומן להדביק מסביב בלחיצה עם מזלג,
לתת לחיצה חצי עמוקה עם הכוס המסמנת מסביב ללב,
לחתוך עם סכין פיצה 8 חתכים מהקצה עד סימון העגול,
לסובב כל חתיכה כמו עטיפת סוכרייה ב180 מעלות(ליצירת פרח),
לרסס עם מעט שמן לפזר מעל מעט תבלין זעטר,
להניח על נייר אפייה בתבנית אפייה,
להכניס לתנור חם על 190 מעלות לאפות עד הזהבה יפה ובתאבון.
(האפייה כחצי שעה)
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם ? שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>