מתכון קל להכנה עם רוטב ברביקיו משודרג בתוספת שוםשום וקצח מעל ובצד מבחר ירקות מאודים
מרכיבים
פילה סלמון שלם חתוך לפסים עבים
(אם משתמשים סלמון קפוא אז יש להשאירו בטמפרטורת החדר עד להפשרה מלאה - אל תשימו את הדג עדיין קפוא)
מעט שמן זית
לרוטב:
2 שיני שום כתוש
2 כפות שמן
2 כפות סוכם חום כהה
כוס רוטב ברביקיו
מלח גס
שוםשום (לא חובה)
קצח (לא חובה)
גזר חתוך לעיגולים בעובי של כחצי ס"מ
כרובית שטופה וחתוכה לפרחים
ברוקולי חתוך לפרחים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות
לוקחים תבנית ומרפדים אותה בנייר אפיה
מזלפים מעט שמן זית על הנייר ומניחים מעל את הסלמון עם העור כלפי מטה
מערבבים את חומרי הרוטב ומורחים כל חתיכה של סלמון בחלק העליון
מלזרים מעם מלח גס, שוםשום וקצח
מכניסים לתנור החם לכ 20 דקות, בודקים מידת עשייה ומוודאים שהוא מעט חי מבפנים ולא לגמרי מבושל
מעבירים את התנור למצב גריל על 300 מעלות ומשאירים את הדג עוד מספר דקות לקבל צבע
מוציאים ומגישים לצד ירקות מאודים
אידוי ירקות:
ניתן להשתמש בסיר אידוי של קוסקוס
מרתיחים מים בסיר וכשהמים בסיר רותחים מניחים מעל את הסיר השני עם הירקות לאידוי
נותנים להם כ 10 דקות אידוי
מוציאים ומפזרים מעט מלח מעל
מגישים לצד הסלמון
תהנו!
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?
חייגו 0722-400-400
או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|