קוגל מסורתי מבית סבתא לראש השנה וטו בשבט אטריות ותפו״א משודרג צמחוני,
לגרד על פומפייה גסה 800 ג״ר תפו״א מזני גורמא לסחוט מנוזלים,
לבשל 2 חבילות אטריות רחבות(800 ג״ר)לסנן,
להכניס לקערת ערבוב גדולה את האטריות ותפו״א המגורדים לערבב, להוסיף חצי כוס סוכר דמררה חצי כוס דבש 10 תמרים מגולענים חתוכים ל 3 כוס צמוקים כוס אגוזי מלך קצוצים גס 3 כפיות פלפל שחור גרוס כפית מלח הימלייה לערבב לתערובת אחידה,
לחמם על מחבת כוס סוכר דמררה וכוס שמן עד יצירת קרמל(גוון ענברי כהה)ֿ(זהירות מכוויות),
לשפוך לתערובת בזהירות לערבב לתערובת אחידה,
לקשקש בקערה 8 ביצים להוסיף לתערובת לערבב לתערובת אחידה,
לקחת סיר לגחנון גדול קוטר 24 גובה 12 לצפות מבפנים עם נייר אפייה משומן בריסוס קל,
להכניס את התערובת להדק לקשט באגוזים ולכסות במכסה,
להכניס לתנור חם על 200 מעלות טורבו לאפות שעה ורבע,
להוריד את החום ל 90 מעלות רגיל לאפות לילה ובתאבון עם המעדן.
(מתכון משודרג שעובר כמה דורות מסבתא לולה ואימא רוזה ז״ל)
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם ? שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>