תהליך פונדקאות

פונדקאות היא הסדר שבו אישה מסכימה להרות ולשאת הריון על מנת ללדת תינוק שיימסר להוריו הביולוגיים. מדובר על תהליך שנקרא גם רבייה בעזרת צד שלישי. הפונדקאות המודרנית היא תולדה של המצאת טיפולי ההפריה החוץ גופית. צורה זו של פונדקאות מציעה לנשים שלא יכולות להרות באופן טבעי וגם לא באמצעות טיפולי הפריה חוץ גופית, להביא ילדים לעולם שיהיו שלהן מבחינה גנטית, כאשר העובר לא יתפתח ברחמה של האם הביולוגית אלא ברחמה של האם הנושאת הקרויה גם: פונדקאית. בתהליך זה למעשה, במעבדה מופרית הביצית של האישה עם הזרע של בן זוגה ולאחר שנוצרים עוברים מתהליך ההפריה המדובר, מחדירים אותם לרחמה של הפונדקאית.

מה חשוב שהזוג המיועד לפונדקאות ידע?

זוג אשר שוקל לעשות טיפול באמצעות פונדקאות חייב להיות מודע לכך שמדובר על הליך מורכב, לא קל נפשית וגם יקר. כדאי לבחון אלטרנטיבות שונות ולהחליט מתוך מודעות מלאה לתהליך וכל מה שכרוך בו. מעבר לכך, חשוב מאוד לדעת כי בכדי לעבור טיפול פונדקאות בישראל מחייב קבלת אישור של הוועדה הממשלתית לאישור הסכמים לנשיאת עוברים.

 

במרס 1996 נכנס לתוקפו חוק הסכמים לנשיאת עוברים אשר מוכר גם כחוק הפונדקאות. בחוק זה שנועד להסדיר את הליך הפונדקאות בישראל נקבע ששר הבריאות ימנה ועדה מקצועית בת שבעה חברים שהרכבה יכלול שני גניקולוגים, רופא מומחה ברפואה פנימית, פסיכולוג קליני, עובד סוציאלי, נציג ציבורי שהוא משפטן ואיש דת לפי הדת של הצדדים. תפקיד הוועדה היא לבחון את הסיבה הרפואית שמצדיקה פונדקאות, את התאמת בני הזוג להורות ואת כשירותה הגופנית והנפשית של האם הנושאת להרות וללדת. הוועדה גם מאשרת את ההסכם בין ההורים המיועדים לאם הנושאת ואת הכיסוי הביטוחי והכלכלי שנקבעו.

 

אם מדובר על זוגות חד מיניים שמעוניינים לעבור הליך פונדקאות בכדי להביא ילד, חשוב שידעו כי הליך פונדקאות לזוגות חד מיניים כיום עדיין אפשרי בישראל אך לאחרונה נחקק תיקון לחוק הסכם נשיאת עוברים אשר מורה על כך שגם זוגות חד מייניים יוכל לעבור את ההליך בישראל. בקרוב מאוד התיקון עתיד להיכנס לתוקף. בינתיים זוגות אלה יכולים לבחור לעבור את ההליך במדינות אחרות כגון: קולומביה, מדינות בארצות הברית, אוקראינה ועוד.

מה צריכה לדעת הפונדקאית?

האם הנושאת צריכה להיות אישה שלא נשואה. גיל המועמדת צריך להיות לפחות 22 שנה אך לא יותר מ 38 שנים. כמו כן, המועמדת צריכה להיות גם אם שהרתה וגידלה ילד אחד לפחות ומי שעברה לא יותר מ4 לידות. כמו כן, אישה שכבר שימשה פעמיים כפונדקאית לא תאושר.

 

הפונדקאית זכאית לזכויות שונות בגין מצבה. ראשית כל, היא זכאית לימי חופשה במקום העבודה עבור בדיקות, כמו כן היא זכאית לשמירת הריון במידה והיא זקוקה לכך מבחינה רפואית ולדמי לידה. היא זכאית לחופשת לידה ועוד. חשוב מאוד שכל פונדקאית תברר היטב איזה זכויות יש לה מול הביטוח הלאומי על מנת שהיא תוכל לממש את כל הזכויות המגיעות לה מתוקף מצבה. כמובן שהפונדקאית גם זכאית לתשלום כספי הנקבע מראש מההורים המיועדים. הפונדקאית צריכה להיות מוכנה לכך שלאחר לידת התינוק היא תמסור אותו להוריו הביולוגיים.

תפקידה של סוכנות פונדקאות בתהליך

ניתן למצוא סוכנויות פונדקאות בארץ אשר המטרה שלהם היא לסייע לזוגות ויחידים המעוניינים להקים משפחה באמצעות פונדקאות. תפקידה של הסוכנות היא ללוות את הזוג בכל צעד החל מהפגישה הראשונה עם הפונדקאית דרך כל שלבי ההריון ועד הלידה ואחריה. כמו כן, הסוכנות תהיה זמינה מסביב לשעון בכדי לתמוך, לייעץ ולהנגיש את כל אנשי המקצוע המתאימים על מנת להפוך את התהליך שלכם לאפשרי, קל ונוח. הסוכנות מציעה לזוג או ליחיד שעובר את ההליך תמיכה נפשית על ידי מיטב המומחים בתחום שכן, לא מדובר תמיד על תהליך קל מבחינה נפשית להורים או ליחיד שעוברים אותו.

 

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול