חמין פיקנטי קטניות סלק ותפוא טבעוני ללא גלוטן:
להשרות 400 ג״ר תערובת שעועיות(אדומה לבנה וברבוניה)ו 200 ג״ר פולי סויה עם חצי כפית סודה לשתייה ל10 שעות,
לסנן ולבשל במים חדשים שעה אחרי רתיחה(לכפות קצף)(הבישול חוסך בעיות עיכול)לסנן,
לקרמל 5 בצלים,להוסיף כף אבקת התיבולית ראס אל השף הפשוט(תחליף ביתי לאבקת מרק משודרגת משורשים ועשבי תיבול טבעית ללא חומרים מוספים)(יצור עצמי)כפית פלפל שחור גרוס 3 כפות פפריקה 3 כפות סילן טבעי כפית מלח הימלייה שליש כפית צילי יבש גרוס(אם מיועד לילדים ללא הצילי),
לטגן בבצלים לפתיחת טעמים 4 דקות,
להכניס את תערובת הקטניות לשקית קוקי מחוררת עם מחורר משרדי(לכניסת רוטב הבישול)להוסיף 6 כפות מתערובת הבצלים לקשור את השקית(להשאיר מעט מקום הקטניות תופחות)
להכניס את שארית תערובת הבצלים לסיר בישול איטי(6 וחצי ליטר),
להניח מעל 1 וחצי ק״ג מיני תפו״א מזני גורמה מקולפים,
להניח מעל 5 מיני סלקים(קטנים מגודל אגרוף)מקולפים,
להניח מעל את שקית הקטניות,
למלא מים רותחים עד 3/4 גובה השקית,
להפעיל את הסיר על חום גבוה לשעה אחרי רתיחה,
להוריד לחום נמוך לבשל כל הלילה ובתאבון.
(יוצא מעדן הריח מפריע לישון!!!!!)
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם ? שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>
לחצו כאן לצפיה בבלוג המתכונים באתר המלצה >>>