הרבה פעמים כשמדברים בתקשורת על שוק דירות להשכרה, מתייחסים לזה מהצד של השוכרים. עד כמה קשה למצוא דירה ראויה להשכרה, עד כמה קשים הם התנאים עבור השכרת דירה ולא פעם גם מתייחסים להיבטים שליליים בקרב בעלי הדירות, המשכירים.
אך לכל מטבע, כידוע, יש שני צדדים. לכל דירה אותה מבקשים לשכור, יש מי שמחזיק בבעלותה, יש מי שעבד קשה בשביל לרכוש אותה, יש מי שהשקיע את מיטב כספו בשביל להחזיק בה ולא פעם הוא נאלץ לשפץ אותה וכן לטפל בה בשביל שהיא תהיה ראויה להשכרה ולמגורים.
לכן, כשאנחנו בוחנים את הנושא של השכרת דירה, עלינו להתייחס לא רק לשוכרים אלא גם למשכירים. לכן במאמר זה נבחן כיצד תהליך ההשכרה מתבצע מהצד שלהם וכן נציג בפניהם טיפים שונים שיכולים לעזור להם בכך.
בעיקרון, יש כמה אופציות בגינן יחליטו בעלי דירות להשכיר את הנכס שברשותם:
האופציה השכיחה ביותר היא, אנשים שיש להם אפשרות לרכוש נכס נוסף, אותו הם משכירים, ודרך דמי השכירות, הם מחזירים את ההשקעה בנכס ולימים יוצרים לעצמם רווח.
אופציה שכיחה אחרת, היא דירה שקיבלו בירושה והופכת לדירה להשכרה. ישנם גם בעלי דירות שמעדיפים להשכיר את הנכס שברשותם ולשכור לעצמם נכס קטן יותר. כך הם יוצרים לעצמם רווח כספי קבוע. מקרים אחרים הם של בעלי דירות שעוזבים את הארץ ובמקום למכור אותן, בוחרים להשכיר לצעירים וצעירות או משפחות.
חשוב לציין, החלטה להשכיר דירה איננה עניין של מה בכך. זה מתחיל בכך שצריך לקבוע ערך שכירות סביר, בהתאם לגודל, תנאי הדירה ולמצב בשוק, על מנת שיהיו פניות של שוכרים פוטנציאליים, יש צורך למצוא את השוכר אשר בידיו רוצים להפקיד את הדירה, צריך לנסח חוזה מותאם אשר יענה על כל התנאים והדרישות, ולאחר מכן, יש צורך לתחזק את השכירות. כלומר, להיות בקשר עם השוכר, לוודא שהוא משלם בזמן, שהוא לא יוצר בעיות לשכנים ולסביבה, שהדירה מטופלת ומתוחזקת ועוד. אלה דברים שגובים זמן וכסף מבעלי הדירה.
הרבה מאוד משכירים, בפרט אנשים מבוגרים, מעדיפים לא פעם להשתמש בחברות חיצוניות שיבצעו את כל זה עבורם תמורת תשלום. כך הם לא צריכים להתעסק בזה בעצמם.
כל בעל דירה אשר רוצה להשכיר אותה, חייב לבצע מספר פעולות בשביל שתהליך ההשכרה יתבצע כפי שהוא רוצה. כמו שציינו, מעבר לכך שהוא ירצה שהדירה תושכר בהקדם, אזי שהוא בוודאי ירצה להשכיר אותה לאנשים שידעו לשמור על הנכס שלו, זאת על מנת שהוא יוכל בעתיד להמשיך ולהשכיר אותו ללא שום בעיה.
הטיפ הראשון הוא לקבוע מראש למי בדיוק מעדיפים להשכיר את הנכס. יש בעלי דירות שיעדיפו חבר'ה צעירים, לעומת זאת אחרים מעדיפים להשכיר אך ורק למשפחות מתוך תפיסה, שמדובר באנשים בוגרים יותר ולכן הנכנס ישמר טוב יותר. יש גם מי שמעדיף להשכיר את הנכס לאנשים שהוא מכיר ולא לכל אחד.
הטיפ השני, לפני שמשכירים את הנכס לגורם כזה או אחר, רצוי מאוד להכיר אותו. היום נהוג לערוך שאלונים, לחקור מעט אודות השוכרים, ולא להסתפק אך ורק בהיבטים כספיים, תלושי משכורת או ערבויות ובטחונות כספיות.
הטיפ השלישי, רצוי מאוד לנסח חוזה דרך עורך דין שמתמחה בתחום, זאת על מנת לא לדלג על שום נקודה ושום סעיף. חשוב שיהיו תנאים מאוד ברורים לשכירות וכן שיהיו סנקציות במידה והשוכרים לא עומדים בתנאים שנקבעו איתם.
הטיפ הרביעי, יש להקפיד על ביקור במקום מעת לעת, רצוי שזה יהיה באופן מוסכם, על מנת לוודא שהכל תקין בנכס. צריך גם לסכם עם השוכרים מי אמון על הטיפולים ובאיזו רמה. על מנת שלא יווצר מצב שעל כל דבר קטן, בעל הדירה יצטרך להגיע לנכס ולטפל בו בעצמו.
לפני סיום נציין, חשוב לראות בתהליך עניין ארוך טווח ואם מוצאים שוכר טוב, רצוי מאוד לנסות ולשמור עליו.
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?
חייגו 0722-400-400
או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|