האם יש מישהו שלא מכיר את הרגע הנורא שבו דווקא בשיא יום העבודה או באמצע כתיבת מאמרעבודה אקדמית, המחשב קורס לפתע ללא כל אזהרה מוקדמת? וכשאנחנו מדליקים אותו, לפתע שחור בעיניים. כל מה שעבדנו עליו כל כך קשה נעלם, אבד, ואפיל בלי שהספקנו לשמור. שחזור מידע הוא הצעד המתבקש, ובתקווה שישנו גיבוי, ניתן לעשות זאת בקלות רבה מאוד.
לעתים, המחשב מסרב לעלות את מערכת ההפעלה, או שצצה שגיאה בעת ההפעלה שכן המחשב לפתע לא מזהה את הדיסק הקשיח. באופן אוטומטי נרגיש שהמחשב הרוס לגמרי ושאין כל אפשרות לגשת אל החומר. עם זאת, שחזור מידע מהדיסק הקשיח דווקא כן אפשרי, שכן בלא מעט פעמים מגלים שהחומרה שהתקלקלה, לא משפיעה על המידע שנמצא על הדיסק הקשיח! אפשר להגיע אליו בקלות ולשלוף את כל החומרים החשובים, ועל הדרך גם לגבות אותם בכדי למנוע מצבים כאלו בעתיד.
מצד שני, לפעמים הבעיה היא דווקא בדיסק הקשיח עצמו. ניתן לזהות זאת כשנתקלים בסימנים הבאים:
החדשות הטובות הן שאין סיבה להיבהל! שחזור דיסק קשיח מתחיל בבדיקת נזקים לדיסק, בכדי לאבחן מהי התקלה ובהתאם לכך למצוא את הטיפול הנכון. לאחר מכן מעריכים את אחוזי הצלחת השחזור (כשבדרך כלל מדובר על מאה אחוז מהמידע שאבד, אם מדובר באיש מקצוע מעולה). לאחר שמעבירים את כל המידע ללקוח, מתקבל אישור מצידו ומתחילים לבצע תהליכים של שחזור מידע.
עם זאת, חשוב להכיר את האפשרות של גיבוי מידע, שחוסכת את הצורך של שחזור מידע מלכתחילה. בכל פעם שנשמר על המחשב קובץ יקר וחשוב, כדאי לגבות אותו ויותר מפעם אחת. ניתן לעשות זאת בקלות באמצעות זכרון חיצוני שמחברים למחשב, או אפילו דיסק-און-קי פשוט וקטן. בדרך זו, גם כשהמחשב חלילה קורס, תדעו בדיוק איפה נמצא המידע החשוב ותוכלו להתפנות לטפל בבעיה בלי סטרס מיותר.
בסופו של דבר, כדי לחסוך שחזור מידע לחוץ שאורך הרבה מאוד זמן, הפתרון הטוב ביותר הוא פשוט להיות צעד אחד קדימה מהתקלה שעומדת לתקוף את המחשב שלכם, ופשוט לגבות את המידע היקר שלכם, ועדיף שעה אחת קודם. כך, אם חלילה המחשב יפסיק לעבוד, לא יידלק, יינעל וכדומה, אתם תדעו שהקובץ שאתם צריכים מחכה לכם במקום בטוח. זה קל יותר משנדמה לכם, ומומלץ מאוד לכל אדם שמעוניין לעבוד, לכתוב, ללמוד ולהשתמש במחשב שלו בראש שקט ורגוע.