שוק ההייטק הישראלי נמצא בפריחה, ועוד ועוד חברות מנפצות את תקרת הזכוכית. עם כאלה נתונים יפים ומספרים שעפים באוויר – כמעט כולם רוצים להיות חלק. בגלל ההצלחה הגדולה, חברות הייטק וחברות סטארט-אפ ממשיכות להתרחב ולגייס עובדים, והביקוש לעובדים במגוון של תחומים ומשרות נמצא בשיא של כל הזמנים. הייטק ללא ניסיון נחשב לחלומם של עובדים רבים, שמסיימים תואר ראשון או הכשרה מקצועית ומרגישים מוכנים לקפוץ למים העמוקים. איך למצוא את העבודה הראשונה בהייטק?
האם קל למצוא עבודה בהייטק לאחר הכשרה או לימודים?
תלוי מאוד בתפקיד. אם התפקיד מצריך פן ניהולי, כדוגמת תפקיד ניהול מוצר, בדרך כלל לא מדובר בתפקיד ראשון אלא לאחר צבירה של ניסיון ושליטה. יחד עם זאת, יש ביקוש גדול מאוד לעובדי הייטק ככל שענף ההייטק בישראל מצליח ופורח, ואנחנו יודעים שזה המצב כיום. לכן, ישנם תפקידים ראשונים המיועדים למי שסיימו זה עתה את הלימודים, בין אם מדובר בקורס ובין אם בתואר, וחשוב לדעת לכוון אליהם וכמובן להסתייע בטיפים שלנו שתוכלו למצוא בסופו של המאמר.
התחומים בהם ניתן למצוא עבודה ללא ניסיון
ישנם לא מעט תחומים בהם תוכלו להתחיל לעבוד בתפקיד ראשון, וביניהם תפקידים מעולם אבטחת מידע וסייבר, תפקידי עיצוב גראפי, בדיקת תוכנה – QA, תפקידי תכנות ופיתוח ועוד. אם אתם בוגרים של תואר ראשון במקצועות הנדסה, כמובן שיהיה קל יותר להגיע למשרות נחשקות כמהנדסים, אליהן בוגרי קורסים יוכלו להגיע לאחר מספר שנות ניסיון.
טיפים למציאת עבודה בהייטק ללא ניסון
- תיק עבודות – תיק עבודות הוא הדבר החשוב ביותר בכל מה שקשור להייטק. כשאתם בוחרים מוסד לימודים, כדאי לבחור במוסד שמצייד אתכם בתיק עבודות אותו תוכלו להציג בראיונות העבודה שלכם. תיק עשיר יכול להיות טוב אפילו יותר משנתיים של ניסיון.
- חברת השמה – חברת השמה להייטק מטבע הדברים מחזיקה במשרות רבות ובלעדיות, חלקן לחסרי ניסיון שסיימו זה עתה את הקורס או הלימודים. בגלל שמדובר בחברות שנמצאות בקשר רציף עם חברות הייטק מובילות, שווה להסתייע בהן.
- ג'וניור – תפקידי ג'וניור הם תפקידים למתחילים, תפקידים קטנים יותר, שגם השכר בהם נמוך ובדרך כלל עומד על 8,000-10,000 ₪. כן, זה הרבה פחות ממה שאנחנו מכירים בהייטק. אך לאחר שנה עד שנתיים, כבר תוכלו להצהיר על עצמכם כבעלי ניסיון ולהכפיל את השכר!
- תפקידי סטודיו – אם אתם עוסקים בעיצוב גראפי לאפליקציות, יכול להיות שתוכלו למצוא את העבודה הראשונה שלכם דווקא בסטודיו קטן שמעניק שירות ללקוחות קטנים ולא בחברת הייטק מפלצתית שעובדת עם אפליקציות ענק. מותר להתחיל בקטן.
- נסו להתחיל עוד בזמן הלימודים – בקרב מי שלומדים מקצוע הייטק לתואר ראשון, מקובל לחפש עבודה כבר בשנה השנייה לתואר, ועד סיום התואר פרק הזמן הזה נחשב לניסיון. כשמסיימים את התואר, פעמים רבות ניתן למצוא משרה מתקדמת.