עוגיות סמיילי פריכות וטעימות

עוגיות סמייליעוגיות פריכות קלות להכנה

טיפ: הכינו יחד עם הילדים, הם יהנו מאוד מהתהליך

 

מצרכים:

כוס וחצי קמח לבן או קמח כוסמין מלא

כפית שטוחה אבקת אפיה

שליש כוס סוכר

חצי כפית תמצית וניל איכותית

שליש כוס שמן

1 ביצה גדולה

 

 

לקישוט:

50 גרם שוקולד מריר

סוכריות עדשים

סוכריות צבעוניות

נטיפי שוקולד מריר/לבן

 

אופן הכנה:

מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

 

מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד

* מתחילים לערבב עם כף ולאחר מכן לשים מעט עם הידיים

הערה:

אם הבצק יבש/מתפורר - יש להוסיף בהדרגה 1-2 כפות שמן ולהמשיך ללוש.

אם הבצק עדיין יבש - יש להוסיף בהדרגה 1-3 כפות מים.

 

פורשים נייר אפיה על משטח העבודה שלנו, מניחים את הבצק על הנייר ומעליו פורשים נייר אפיה נוסף ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של חצי ס”מ (הבצק מרודד בין 2 שכבות הנייר).

מסירים את הנייר אפיה העליון וקורצים עוגיות בקוטר כ-5 ס”מ עם קורצן או כוס הפוכה

מניחים בתבנית על נייר האפיה במרווחים קלים.

 

אופים בתנור החם במשך כ-15 דקות.

מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי לפני שמוציאים (העוגיות נעשות קשות לאחר צינון).

 

קוצצים את קוביות השוקולד ומניחים בקערית.

מכניסים למיקרוגל למשך כ-20 שניות ומוציאים.

מערבבים עד לתערובת חלקה.

מעבירים לשקית זילוף או לשקית אוכל רגילה וגוזרים את הקצה.

מציירים פרצופים ומקשטים (את הסוכריות מדביקים על השוקולד).

השוקולד מתקשה לאחר קירור.

 

הערות:

*ניתן לארוז בשקית צלופן, לקשור בסרט ולשים במשלוח מנות.

*העוגיות נשמרות בתוך קופסה אטומה בטמפ’  החדר.

 

 

 

מתכון עוגיות פרצופים מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות

 

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

 

 

המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ