בתקופה האחרונה לא פוסקים הדיווחים על תקלות בטיחות ותאונות עבודה שבמקרים מסוימים אף מובילות למוות. אחוז רב מן התאונות הללו יכל להימנע אם ממוני בטיחות היו עושים את עבודתם נאמנה, ושמים לב לכלל דגשי ותקני הבטיחות הנדרשים במקרים השונים. החוק במדינת ישראל מתייחס לתופעה וקובע שחובה על מבצע בנייה למנות עוזר בטיחות שתפקידו לסייע למתנהל באתר הבנייה.
אז מי הוא ממונה הבטיחות? תפקידו הרשמי של ממונה הבטיחות הינו החיבור בין תהליכי העבודה והגורמים האנושיים באופן יעיל – והקפדה על יישום הוראות הביטחון והבטיחות באופן שלם לאורך כלל שלבי הפרויקט.
להעסיק מפקח אתר מסור ומנוסה שיפקח על פרויקטי בנייה ויפקח על צוות הבנייה אחריות על:
ממונה בטיחות מוסמך הוא אחד שעבר הכשרה מתאימה שאורכה בין 40 ל-48 שעות, באופן פרטי או במסגרת ממשלתית. לעיתים תידרש עבודה מעשית כפרויקט סיום ההכשרה. ההכשרות עוסקות בתכנים שונים, וביניהם סיכונים כלליים, סיכוני אש, סיכונים פיזיקלית, הגנות על העובד ועוד.
מעבר לקפדנות והדיוק, ממונה בטיחות צריך להיות אדם עם ראש על הכתפיים שמבין את האחריות המוטלת על כתפיו – שמירה והצלת חיי אדם.
בניגוד למה שנהוג לחשוב, ממוני בטיחות אינם נדרשים רק בעבודות בניין, אלא בענפים רבים נוספים – ביניהם חברות ומפעלים ופרויקטים מגוונים. לדוגמא, במפעלים המאחסנים חומרים דליקים או מסוכנים יש צורך רב ומהותי בממוני בטיחות שיפקחו על המתרחש במקום.
אנו בבוב בטיחות וביטחון שמים דגש רב על הכשרות ממוני הביטחון בנושאים שונים. כך, אנו מבטיחים הן את מקצועיות העובדים שלנו ויכולות ההתמחות שלהם, והן מייעלים את העסקים, החברות והמפעלים מולם יעבדו. בין ההכשרות השונות שמועברות לממוני הבטיחות תוכלו למצוא קורסי ניהול סיכונים, הכשרות בטיחות באש, ימי כשירות בבטיחות בבנייה, בטיחות במטבחים וחדרי אוכל, בטיחות בחשמל ועוד ועוד.
הדגש הרב שאנו שמים על הכשרת העובדים מעלה את כשירות ואיכות עובדינו, כך שיהיו המוכשרים והמקצועיים ביותר בתחומם ומהמובילים בשוק.
מעוניינים לעבוד בעבודה מספקת, מפתחת ואף מצילה חיים? ממונה בטיחות דרושים עובדים אחראים וחרוצים שמבינים את גודל האחריות שבאה עם התפקיד. ללא תלות למתרחש במדינה או בעולם, פרוייקטים רבים נמשכים ולכן ממוני בטיחות רלוונטיים ומבוקשים באופן תמידי. לכן מדובר בעבודה יציבה, המספקת הכנסה קבועה ובטוחה.