הבייבי שלך הגיע לגיל 4 חודשים? מזל טוב! הגיע הזמן להתחיל לגלות לו את עולם הקולינריה המופלא! אך ממה מתחילים? עם אילו פירות וירקות מומלץ להתחיל? קיבצנו עבורך 4 מאכלים בריאים וטעימים לשלב הטעימות הראשונות של ילדך.
מתי כדאי להתחיל את שלב הטעימות?
ההמלצה היא להתחיל את שלב הטעימות בין גיל 4 חודשים (17 שבועות) ל-6 חודשים (26 שבועות), לא לפני ולא אחרי.
כיצד נדע שתינוקנו מוכן לשלב הטעימות?
התינוקות שלנו לומדים הכל על ידי חיקוי, ונוכל להבחין במוכנות של התינוק לפי ההתנהגות שלו ליד אדם מבוגר שאוכל; אם הוא מתחיל להביע עניין באוכל שנמצא בצלחת של המבוגר, יעשה תנועות עם הפה או ירייר או ינסה להגיע אל האוכל לבדו – כך נדע שהוא מוכן.
4 פירות וירקות שמומלץ להתחיל איתם
- אבוקדו – האבוקדו הוא פרי אהוב במיוחד על ידי מבוגרים וגם על ידי ילדים, ובנוסף הוא נפלא כמזון ראשון לתינוקך! האבוקדו עשיר בשומנים חיוניים, בוויטמין A, ויטמין C, ויטמין B-3 וחומצה פולית, ובמינרליים כמו סידן, מגנזיום, אשלגן, זרחן, ברזל ועוד המון חומרים מזינים וטובים לשלבי הגדילה של תינוקך. יתרון נוסף של האבוקדו הוא שאין שום צורך לבשל או לעשות הכנות – פשוט חוצים את האבוקדו, מוציאים את הגלעין, מוצאים את ה"בשר" שלו, מועכים עם מזלג ומדללים עם מעט מים או חלב אם, וזהו!
- בטטות – הידעתם שבטטה נקראת בעברית "לפופית נאכלת"? ובלי קשר לעובדה המשעשעת הזו, בטטה היא פופולרית מאוד אצל תינוקות משום המתיקות שלה, ואם אתם חפצים בבטטות מתוקות במיוחד, מומלץ להזמין משלוח פירות וירקות עד הבית מאחד המשקים האורגניים בהם הטעם והאיכות של הפירות והירקות גבוהים מאוד, וגם בריאים יותר. לצד המתיקות שלה, הבטטה גם מלאה בדברים טובים כמו ויטמין C, חומצה פולית, נתרן, אשלגן, סלניום, סידן, זרחן ומגנזיום.
כיצד מכינים? יש לחמם תנור ל-180 מעלות, לשטוף את הבטטה היטב, לעשות בה חורים עם מזלג, לעטוף אותה בנייר כסף ולהכניס לתנור לכ-30 דקות, תלוי בגודל הבטטה. רצוי לבדוק מידי פעם את מידת הרכות. לאחר מכן יש להכניס את הבטטה למעבד מזון ולטחון בתוספת מעט חלב אם או פורמולה.
- אגסים – האגס עשיר בויטמינים A ו-C ובחומצה פולית, אשלגן, מגנזיום, זרחן וסידן. יש לקלף את האגס ולחתוך אותו לקוביות ולבשל אותו עד שיתרכך ולהכניס למעבד מזון עד שהוא מגיע למרקם רך. גם כאן, בשביל פרי מתוק, טעים ובריא יותר, מומלץ להזמין משלוח של פירות וירקות עד הבית ממשק אורגני.
- דלורית – הדלורית עשירה בויטמין C, ויטמין B, מגנזיום ואשלגן. יש לקלף את הדלורית ולהוציא ממנה את הגרעינים, ולבשל אותה עד שהיא מתרככת. לאחר מכן יש להכניסה למעבד מזון, להוסיף מעט מים, ולטחון עד הגעה למרקם נוזלי וחלק. בתיאבון!