איך מורידים חום לתינוק?

אם אתם הורים לתינוקות קטנטנים, סביר שמצאתם את עצמכם מתלבטים לא מעט במקרים בהם עלה החום לתינוק ותהיתם האם מדובר במצב מסוכן או שמא מצב שכיח, שקורה לא אחת. לא כל חום נחשב כחום גבוה ומסוכן ולכן חשוב מאד להכיר את התינוק, כמו גם את הסיבות לעלייה של חום לפני שניגשים לרופא ומחפשים מענה טיפולי הולם. עלייה בטמפרטורות הגוף של תינוקות עד גיל 3 חודשים מעל ל-38 מעלות תצריך פנייה אל הרופא. בנוסף, יש לקחת בחשבון את מצבו הכללי של התינוק וגם כמה ימים נמשך החום עצמו. אם מצבו ירוד והחום נמשך כמה ימים, יש להגיע לבירור אצל הרופא המטפל.

מהן הסיבות השכיחות, העשויות להוביל לחום אצל תינוקות?

חום אצל תינוקות, ובייחוד כאשר הוא מעל ל-38 מעלות, יכול להופיע מכמה סיבות. הסיבות השכיחות הן חיידקים, נגיפים, דלקות ועוד. במקרים כאלה, מזהה המערכת החיסונית של התינוק, שעודנה חלשה בהשוואה לזו של הבוגרים יותר, גורם לא רצוי שחדר אל הגוף ופועלת "במלוא המרץ" כדי להתמודד איתו. התוצאה היא עלייה של חום ולעיתים גם תופעות נלוות נוספות, בשל אותה "מלחמה" המתרחשת בגופו של התינוק וכניסה של גורם לא רצוי.

כיצד ניתן להוריד חום לתינוק?

כל התנהגות השונה מהרגיל מצריכה מכם מעקב צמוד ובהמשך, בהתאם לצורך, פנייה לרופא. אם זיהיתם חום גבוה אצל תינוק, תוכלו לבצע כמה פעולות פשוטות, שתעזורנה להוריד את החום, ולקטנטן שלכם להרגיש גם הרבה יותר טוב.

  • לבוש קל ואוורירי בהחלט יעשה את העבודה (זה לא הזמן להלביש את תינוקכם בשכבות עבות ורבות)
  • רצוי לאוורר את החדר שבו התינוק שוהה
  • במידת הצורך ניתן לתת משכך כאבים או מוריד חום ייעודי לתינוקות כגון: טיפטיפות נובימול
  • מומלץ לעשות לתינוק אמבטיות פושרות (בטמפרטורה של 30 עד 36 מעלות)
  • חשוב להקפיד על שתייה (בתינוקות מעל גיל 6 חודשים) על מנת לוודא שהתינוק אינו מתייבש
  • הנקה או אכילה (בתינוקות מעל גיל 6 חודשים) בצורה מספקת חשובה גם היא ומומלץ להקפיד על כך במקביל לשאר הפעולות.

 

באילו מצבים של חום אצל התינוק מומלץ לגשת לרופא?

אז נכון, לא כל עלייה של חום אצל התינוק מצריכה מכם פנייה לגורם רפואי מטפל, אולם ישנם כמה מצבים של חום אצל תינוק, בהם מומלץ לפנות באופן מיידי אל הרופא, בין אם לצורך בירור ובין אם לקבלת טיפול:

  1. כאשר החום הרבה מעל ל-38 מעלות – חום מעל ל-42 מעלות עשוי להוביל לנזק בלתי הפיך. חום גוף גבוה כזה יכול לפגוע במערכות הגוף השונות, כמו גם בתפקוד התאים. יחד עם זאת, חום גוף קיצוני במיוחד לא ייגרם כתוצאה מחיידקים או וירוסים שחדרו אל הגוף, כי אם מסיבות אחרות, שגם כך אינן אופייניות לתינוקות.

  2. כאשר מופיעים פרכוסי חום – פרכוסים הם תופעה בעלת בסיס גנטי והיא עוברת במשפחה. כאשר חום הגוף של הילד עולה באופן חד ומהיר, מופיע פרכוס הנמשך כמה דקות. אמנם לא מדובר בסכנה לנזק מוחי, אך בהחלט זהו מצב מלחיץ ולא נעים.

  3. כאשר התינוק מראה סימנים של קושי לנשום – קושי שכזה יכול להעיד על חיידקים במערכת הנשימה ומצב אקוטי ממש.

  4. כאשר הוא בוכה ללא הפסקה – בכי הוא סממן לחוסר נוחות, פעמים רבות, וכאשר התינוק חש שלא בטוב סביר שיבכה. אם הבכי הוא ללא הפסקה, מדובר בתחושה לא נעימה שנמשכת זמן רב או בתחושה הגורמת לו לסבל של ממש.

  5. כאשר הוא מסרב לשתות – תינוק שאיננו אוכל או שותה סביר שמרגיש לא טוב. כאשר הוא מסרב לשתות ייתכן והוא סובל וחש שלא בטוב.

סימנים אלה מעידים כי מדובר במצב חמור יותר מעליית חום קלה, מצב שדורש טיפול מיידי כדי למנוע החמרה. הכרות טובה עם התינוק תאפשר לכם לזהות בקלות רבה יותר מצבים שהם חריגים וגם תשומת לב למצבו הגופני ולכל מצב אחר, שהוא חריג.

רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול