להגיע לקמפוס בסטייל: הרכבים המומלצים ביותר לסטודנטים

 

התואר לא צריך לשבש לכם את חופש התנועה. כיום הודות לקיומן של אפשרויות מימון כאלו ואחרות, סטודנטים ישראלים כבר יכולים להשיג מכונית כמעט חדשה בעלות חודשית נמוכה משל הוצאות חניה ומשלוחי אוכל. הנה חמש זולות במיוחד שקל לקנות וגם למכור

אורן הדר

 

רכבים מומלצים לסטודנטיםיש סטודנטים העוצרים את חייהם בזמן הלימודים ומוותרים על דברים בסיסיים ביותר כמו למשל, מכונית מאחר ולדבריהם, מדובר בעניין יקר למדי עבורם. אחרים לעומתם כבר יודעים כי ישנם דגמים זולים יותר לרכישה ואחזקה, ומתניידים בחופשיות וללא הסרבול הנלווה לתחבורה ציבורית, שלעתים גם יכול לבזבז זמן לימודים יקר. 

 

אז אם גם אתם סטודנטים המעוניינים לרכוש דגם חסכוני מבלי להתפשר על ביצועים ובטיחות, לפניכם כמה מהמבוקשים והמומלצים ביותר. כאלו המשלבים בין עלויות נמוכות, אחזקה נוחה וזמינות חלפים וחשוב לא פחות – כאלו שקל למכור כשרוצים. המחירים המוצגים מתייחסים לדגמי יד ראשונה ושנייה המוצעים בעסקאות מימון שונות.

 

מאזדה 3

מכונית כיפית ופופולרית, המומלצת החל משנתון 2017 שבמהלכו הצטרפה לחבילת הבטיחות מערכת המזהה הולכי רגל, ומסוגלת לבלום אוטומטית. צריכת הדלק עומדת על כ-13 ק"מ לליטר בנהיגה עירונית וכ-18 ק"מ לליטר בכזו בין עירונית, וקשה להתעלם מהתנהגותה בכביש. מאזדה 3 2020 למשל היא מכונית שכיף לקחת צפונה לפיקניק של סוף שבוע בחיק הטבע, או כדי להתכונן למבחן על שולחן קק"ל בחורשה מבודדת.

 

ודאי שאלתם את עצמכם, איך אפשר לקנות מאזדה 3 בשנתון זה במצב מצוין בעלות חודשית נמוכה יותר מזו של השכרת חניה ממוצעת בתל אביב? פשוט מאוד. כיום קיימות לא מעט אפשרויות מימון נוחות ומשתלמות כמו גם עסקאות ליסינג, טרייד אין ויד שניה, ההופכות את התהליך לזול יותר ובר השגה. כך למשל, עסקאות מימון לכזו יד שניה תאפשרנה לכם לקנות אחת בת שנתיים-שלוש בעלות של 800-1,000 ש"ח לחודש בלבד. זאת, בידיעה שמדובר במכונית ששומרת היטב על ערכה ויהיה קל למכור אותה בעתיד. 

 

פיג'ו 208

סדרה 200 של פיג'ו נחשבת למכונית-צעירים אהובה ומבוקשת בארץ עוד מה-205 הזריזה של שנות השמונים. דגם 208 המומלץ בידי מומחים הוא בנזין 1.2 ליטר אוטומטי, משנתון 2015-2016. סביבת הנהג נוחה מאוד, עלויות החלפים נמוכות יחסית וצריכת הדלק נמוכה אף היא: כ-15 ק"מ לליטר בנהיגה עירונית ו-22 בנסיעה בין עירונית. ברמת גימור Active יש למכונית מערכת לבלימת חירום עצמאית בנסיעה איטית בעיר, חיישני לחץ אוויר ועוד. עסקאות מימון שונות מאפשרות היום לקנות אחת בפחות מ-400 שקל לחודש – בערך אותו הסכום החודשי שהסטודנט הממוצע מבזבז על פיצה. 

 

טויוטה יאריס

החסכונית שבחבורה, סופר מיני נוחה ואלגנטית המומלצת במיוחד בגרסה ההיברידית 1.5 ליטר מ-2013 ואילך. צריכת הדלק הממוצעת עומדת על 16 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית וכ-22 בנסיעה בין עירונית. האבזור כולל מסך מגע בגודל 6.1 אינץ' ורמקולים לא רעים, המושבים נוחים ואפילו תא המטען נראה גדול ביחס למידות הרכב. היאריס קיבלה 5 כוכבי בטיחות בתקן האירופי, ומצוידת בשבע כריות אוויר. עסקאות מימון לרכב מאפשרות לקנות אחת בעלות של כ-500 ש"ח בחודש בממוצע. 

 

יונדאי i10

מבחוץ היא נראית קטנה במיוחד, אך מבפנים היונדאי i10 מרווחת ונוחה מאוד. מומחים ממליצים על דגם 1.2 ליטר אוטומטי החל משנתון 2020, בו קיבלו מערכות הבטיחות שדרוג נרחב בדמות תיקון היגוי אוטומטי בעת סטייה מהנתיב, זיהוי תנועה של מכוניות מלפנים ואפילו ניטור של עירנות הנהג. ה-i10 מבוקשת מאוד בשל עלויות תחזוקה זעומות, מרווחי טיפולים גדולים למדי וצריכת דלק נמוכה של כ-15 ק"מ לליטר בעיר וכ-18 מחוצה לה. עסקאות מימון לרכב יד שניה יאפשרו לכם להעמיד אחת בקמפוס בכ-550 ש"ח לחודש; לא רע למכונית כמעט חדשה. 

 

קיה פיקנטו

הדגם המומלץ הוא 1 ליטר אוטומטי והשנתון – החל מ-2017, במהלכו קיבלה המכונית שדרוג משמעותי. בין היתר, תמצאו בו תא מטען גדול בהרבה מבסדרות קודמות, מערכות בטיחות אקטיביות כבלימת חירום אוטונומית ואת אותה התנהגות כביש נעימה. סטודנטים רבים בוחרים בה בגלל עלויות אחזקה נמוכות, ריבוי חלפים וצריכת דלק לא רעה – 14 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית, ו-19 בנסיעה בין עירונית. עסקאות מימון לרכב יד שנייה מציעות קיה פיקנטו בכ-450 ש"ח בממוצע. 

 

איך קונים מכונית בזול?

השיטה הנפוצה ביותר לרכישת רכב כיום היא באמצעות מימון דרך חברות ייעודיות, או רכישה מחברות ליסינג המחזיקות מבחר גדול ומגוון של דגמים מטופלים היטב. דרך נוספת שמאפשרת להוריד אף יותר את העלויות לסטודנט היא רכישה משותפת. שיטה זו פופולרית מאוד בארצות הברית ובמסגרתה, פשוט קונים מכונית ביחד עם השותף לדירה, חולקים את עלויות העסקה, הטיפולים והרישוי ודלק ממלאים בתורות או לפי שימוש. 

 

 

לסיכום, יש הטוענים כי בעלות על רכב חיונית לא רק לחופש התנועה, הנוחות וההנאה. סטודנטים אשר אינם מחזיקים ברכב גם נוהגים מעט מאוד, אם בכלל במשך שנות לימודיהם – וכך פוגמים בכישורי הנהיגה שלהם. המצב בישראל כמעט מחייב החזקת רכב וכל סטודנט עתיד לחזור אל ההגה כשיסיים את לימודיו. לכן, כדאי לשמור על כשירות ולצמצם סיכונים לטעויות בכביש ותאונות. כפי שניתן לראות, יש הרבה מכוניות זולות ונגישות שיספקו לכם גם בטיחות וגם נוחות ובזכות עסקאות מימון מתאימות – גם יתאימו לתקציב שלכם. 

 

רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה