קרדיט תמונה FREEPIK
המעבר של הקשיש מן הבית המוגן והבטוח שלו לבית האבות אינו פשוט לו ולבני משפחתו. אבל לפעמים אין ברירה אלא להעביר את קרוב המשפחה למקום שבו הוא יוכל לקבל טיפול רפואי, השגחה צמודה וגם להשתתף בפעילויות חברתיות שונות שמארגן בית האבות. בישראל כמו גם באזור המרכז קיימים בתי אבות שונים, וקיים קושי לבחור את בית האבות המתאים. חשוב לבצע בדיקות מעמיקות על מנת לשכן את האדם היקר לכם מכל במקום הטוב ביותר.
לא קל להבין שההורים או קרובי משפחה יקרים אחרים הולכים ומזדקנים, ולכן רבים דוחים את המעבר לבית אבות עד כמה שניתן. עם זאת, במצבים מסוימים מבינים שאין ברירה. כך למשל, במקרים רבים המצב הרפואי של המטופל מצריך השגחה רפואית צמודה במשך כל הזמן דוגמת מקרים שבהם יש צורך להשתמש במכונת דיאליזה או מכונת חמצן. ישנם גם מקרים שבהם מתרחשת דמנציה מנטלית. המטופל שוכח דברים, ואף עלול לסכן את עצמו ולהשאיר את התנור דולק. וכמובן, ישנם מקרים שבהם הקשיש מרגיש בודד הן מפני שהוא לבד והן מכיוון שבני משפחתו עובדים ואינם יכולים לבקר אותו לעתים קרובות. מסיבות אלה וגם סיבות נוספות ישנו שיקול משמעותי בהעברת המטופל לבית אבות.
בחירת בית אבות מומלץ באזור המרכז אינה עניין של מה בכך. אתם רוצים את הטוב ביותר עבור יקירכם, ולכן חשוב לבחור את בית האבות המתאים ביותר. ראשית, יש לברר אם בית האבות מאושר על ידי משרד הבריאות. ישנם מקרים שבהם מקבלים המטופלים מהמדינה גם קוד לבית האבות, כלומר סבסוד מסוים עבור השהייה במוסד. שנית, כשבוחרים בית אבות לא בוחרים חתול בשק. לא מומלץ לסגור עם בית אבות בטלפון, אלא להגיע ולראות את המקום. בקרו בחדרים של המטופלים, צפו בפעילויות, הכירו את הצוות. האם מדובר בצוות רגיש הקשוב למטופלים שלו? האם יש צוות רפואי זמין שיכול להעניק את המענה הטוב ביותר? ולבסוף, כדאי לאסוף המלצות מאנשים אחרים, אנשים שיקיריהם כבר נמצאים בבית האבות. כך תוכלו לבחור בית אבות מתאים בראש שקט.
בחירת בית אבות עלולה להיות מבלבלת מאוד. רבים מבין המטופלים המבוגרים ובני משפחותיהם אינם מכירים את בתי האבות באזורים ואינם יודעים לקראת מה הם עומדים. שלא לדבר על המעבר החדש שהם צריכים לעשות מהבית לבית האבות. וכאן היועצת הגריאטרית מלי שטילמן והצוות שלה נכנסים לתמונה כדי להעניק את הייעוץ הטוב ביותר עבור הקשיש ובני משפחתו. מלי שטילמן – יועצת גריאטרית פועלת במשך שנים לרווחת המטופלים, והייעוץ כולל כמה שלבים. בשלב הראשון הצוות נפגש עם המטופל ובני המשפחה כדי להבין את המצב ואת הצרכים של המטופל. לאחר מכן, אוספים את כל המידע והטפסים הרלוונטיים שיישלחו לבתי האבות. לאחר מכן המטופל למשפחתו מקבלים רשימה של בתי אבות מתאימים ויכוחים לבחור את בית האבות הטוב ביותר. גם לאחר שנבחר בית האבות, ממשיך הצוות של מלי שטילמן ללוות את המטופל ולהיות בקשר עם בני משפחתו עד לקליטה מלאה של הקשיש במוסד, כדי להבטיח את רווחתו.