בדרך כלל, באופן טבעי, אנחנו שומעים בתקשורת ובמקומות אחרים על תאונות דרכים, תאונות עבודה, תאונות שמתרחשות במרחב הציבורי. לכן אנחנו נוטים לחשוב שרק שם אפשר להיפצע ולהיפגע. זה כמובן לא מדויק לגמרי. תאונות בבית מתרחשות במספרים הרבה יותר משמעותיים, שכן אנחנו מבלים את מרבית הזמן שלנו בבית. לכן אנחנו צריכים לדעת כיצד להיזהר ולשמור על עצמנו.
ישנן דרכים שונות כיצד להיזהר מלעבור תאונות בבית. במאמר זה אנחנו נציג שורה של דרכים כיצד להישמר ולהיזהר. בין אם זה באמצעות שימוש באביזרים ואמצעים מסוימים, ובין אם זה על ידי טיפוח סגנון התנהגות זהירה ונכונה. לפני כן אנחנו נציג מספר דברים כלליים שצריך לדעת לגבי תאונות בבית.
חשוב לזכור, תאונות כאלו יכולות להתרחש בכל עת וכמובן בכל גיל. לכן, אסור לנו לצאת מתוך נקודת הנחה שרק ילדים או רק אנשים קשישים עוברים תאונות ונפצעים. זה נכון שמידת הזהירות שלהם היא פחותה או היכולת שלהם לשמור ולהגן על עצמם היא נמוכה ביחס לבני נוער או אנשים בוגרים, אך עדיין שזה לא מבטיח שהם לא יפצעו כלל.
כמו כן, בשביל שנוכל לשמור על עצמנו במקרה של תאונות בבית, בין אם זה מפני מצב בו אנחנו לא יכולים לעבוד או מפני מצב בו נצטרך לשאת בעלויות הטיפול השונות, אזי שעלינו לבחון את הנושא של ביטוח תאונות אישיות דרך פוליסות ביטוח מתאימות. אנחנו יכולים לבחון מה זה כולל והאם זה באמת יכול לשרת אותנו מבחינה כלכלית ומבחינות אחרות.
יש שורה של תאונות "קלאסיות" שיכולות להתרחש כשאנחנו נמצאים בבית. למשל, אם רצים באזור שיש בו שטיח ומסתבכים עם הנעל ונופלים, אם אנחנו שוטפים את הרצפה או מתקלחים ואז המקום רטוב, אנחנו עלולים להחליק. יש סיכוי שנעבור תאונה בבית אם נרוץ במדרגות ולא נשים לב, אז ניפול. יש גם אפשרות שארון יהיה פתוח ונקבל מכה בראש או להבדיל, אם פריט ריהוט מסוים לא יהיה מחוזק מסוים, אז אנחנו עלולים למצוא את עצמו מתמודדים עם חבלות שונות.
תמיד קיים הסיכון שאנחנו נצטרך לבצע פעולה מסוימת והיא תסתיים בצורה לא טובה. למשל, אם אנחנו עולים על השולחן בשביל להחליף מנורה או עולים על סולם בשביל לתקן משהו, תמיד יש סיכוי שניפול ונקבל מכה. יש סיכוי שאנחנו נסדר ארון גבוה והדברים ייפלו עלינו, או שנתקן את ברז או אביזר אחר בבית ונצטרך להתמודד עם חבלה מסוימת.
הבית שאמור להיות המקום הכי מוגן והכי שמור עבורנו, יכול בהחלט להפוך להיות מלכודת לא נעימה שכתוצאה מכך נצטרך להתמודד עם מכות וחבלות שונות. לכן עלינו להקפיד כל הזמן על התנהלות נכונה וזהירה. זאת נוכל להבטיח בשורה של צעדים.
ראשית, אנחנו צריכים לדעת מה אנו מסוגלים לעשות ומה לא. למשל, אם אנחנו לא מסוגלים לעלות על סולם בצורה בטוחה ונכונה או לתקן פריט מסוים בצורה בטוחה, מוטב שלא נעשה זאת ונזמין איש מקצוע שיעשה זאת עבורנו. ברגע שאנחנו נמנעים מלבצע פעולות מסוימות, אז באופן טבעי אנחנו יכולים לצמצם ברמה מסוימת את הסיכוי לבצע תאונות.
שנית, עלינו להכיר את השטח,לדעת את התנאים, ולפעול בהתאם. למשל, אם אנחנו שטפנו את הרצפה, אז עלינו לדעת שאין לנו אפשרות לרוץ או ללכת מהר כל עוד היא לא יבשה. אם אנחנו יודעים שיש מקום מסוים בבית שיכול להוות סכנה, אזי שעלינו לפעול בהתאם ולא בצורה פזיזה.
שלישית, כל דבר שדורש תיקון עלינו לתקן בהקדם. אם יש בעיה בחדר מדרגות שיכולה להוות סיכון, אם יש חוט חשמל גלוי, ארון לא יציב או כל דבר אחר, עלינו לתקן בהקדם ולא להמתין עם זה. בצורה כזו נוכל להימנע מתאונות מיותרות.
ארבע, אנחנו צריכים להשתמש באמצעים וכלים מתאימים. למשל, אם אנחנו מבצעים עבודה מסוימת בבית, אז להקפיד על שימוש בפריטים מתאימים, בין אם מדובר במכשירים רלוונטיים ובין אם מדובר במגנים או כל דבר שיכול להגן עלינו מפני חבלות ופציעות. כך נוכל לצמצם את הסיכון לבצע תאונות בבית.
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?
חייגו 0722-400-400
או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|