חשוב לשים לב ולהיות עירני לביטחון עצמי אצל ילדים - קבלו כמה טיפים לחיזוק הביטחון

 

ביטחון עצמיכל הורה היה רוצה שלילד שלו יהיו תכונות מסוימות שיוכלו לעזור לו במהלך חייו, מגיל צעיר. תכונות כמו אמינות, יושר, סבלנות, סקרנות, יכולות חברתיות גבוהות, יכולת למידה, השקעה ועוד. תכונה אחת נוספת יכולה להשפיע מאוד על הילד בסיטואציות שונות, היא ביטחון עצמי. הנושא של ילדים וביטחון עצמי תופס מקום רחב היום, בין אם זה במערכת החינוך ובין אם זה במקומות אחרים, בגלל ההשפעות שיש להיבט זה על ילדים מגיל צעיר מאוד.

 

על מנת להבין את החשיבות של השילוב בין ילדים וביטחון עצמי, צריך להבין תחילה מה זה ביטחון עצמי, כיצד אנחנו יכולים לפרש תכונה שכזו וכיצד היא יכולה לעזור לנו באופן כללי בשלבים שונים בחיים שלנו. לאחר מכן, יהיה אפשר להסביר למה חשוב להיות ערני ולשים לב לחשיבות של תכונה זו בקרב ילדים. בסוף נציג מספר טיפים שתוכלו להשתמש בהם.

מה זה ביטחון עצמי ולמה הוא חשוב?

ביטחון עצמי זו היכולת שלנו לבצע דברים מבלי לחשוש מהתוצאה. כלומר, אנחנו נהיה מוכנים לקחת על עצמנו סיכונים מסוימים, נהיה מוכנים לבצע דברים ולצאת מאזור הנוחות שלנו, בשביל להיפתח, לעשות דברים ולהשיג את המטרות שלנו.

כל אחד ואחת מאיתנו זקוקים לביטחון עצמי ואנחנו משתמשים בו מדי יום לדברים שונים. זה יכול להיות דברים סטנדרטיים כמו לבצע פעולות שונות בעבודה או להציע רעיונות מבלי לחשוש איך זה ישמע ומה יגידו עלינו, וזה יכול להיות בדברים הרבה יותר מהותיים, כמו למשל, ללכת ללמוד תחום מסוים למרות הקושי הרב שטמון בכך, לשנות קריירה או אפילו להחליט להקים משפחה. כל אלה דורשים ביטחון עצמי ברמה מסוימת.

 

אצל ילדים זה דבר יותר מהותי למרות שההחלטות שהם יקבלו בעזרת הביטחון העצמי שהם צברו, יהיו הרבה יותר בסיסיות ולא משמעותיות כמו החלטות של מבוגרים. הסיבה שאצל ילדים ביטחון עצמי הוא דבר יותר מהותי, היא בגלל שיש לכך אפקט ארוך טווח מצד אחד, ומצד שני, זה יכול להשפיע עליהם באופן מהותי בכל שלב בילדות שלהם וכן בבגרותם.

איך זה בא לידי ביטוי?

כאמור, ביטחון עצמי אצל ילדים הוא בעל אפקט ארוך טווח מאחר וככל שהילד מתקשה לייצר לעצמו ביטחון עצמי, כך הוא יתקשה לאורך זמן לשנות את דפוסי ההתנהגות שלו, הוא יחשוש לפעול באופן עצמי, יפתח תלות בגורמים שונים ובראש ובראשונה בהוריו, ויתקשה לעשות דברים שיכולו לפתח אותו. בין אם זה בלימודים, יחסים חברתיים, חוגים ובשלבים מאוחרים גם בניסיון לפתח יחסים מול בני המין השני.

 

זה יכול להשפיע על הילד באופן מהותי בכל שלב במהלך ילדותו, ויכול להקשות עליו מאוד. למשל, ילד שהוא חסר ביטחון עלול גם לפתח דימוי עצמי נמוך, מה שיקשה עליו לראות את עצמו מצליח לבצע פעולות פשוטות. לכן מראש הוא יוותר עליהן. כמובן שפעולות מורכבות הוא בכלל לא יעז לנסות.

 

אחת הדוגמאות הטובות לכך, זה כל מה שקשור ליחסים חברתיים. ילד עם ביטחון עצמי נמוך, עלול לשאול את עצמו שאלות, כגון, למה בכלל ילדים אחרים ירצו להיות חברים שלו, אם הם חברים שלו סימן שמשהו לא בסדר איתם או שהם רוצים ממנו משהו. לאורך זמן זה יכול לפגוע בו בצורה משמעותית מבחינה חברתית ומבחינות אחרות.

 

לכן חשוב מאוד שהורים ישימו לב לביטחון העצמי של הילד ויעזרו לו לפתח אותו בצורה נכונה וחכמה, ולהשתמש בו כמו שצריך.

 

אילו כלים יכולים לעזור לכם בכך?

ישנם לא מעט כלים ואמצעים שיכולים לעזור להורים לעבוד על הביטחון העצמי של ילדיהם. למשל, שיחות. חשוב מאוד לדבר עם הילד, להקשיב לו, להבין מה עובר עליו, ולשקף לו את המציאות בצורה נכונה.

 

חשוב מאוד להיות חיובי כלפי הילד, לעודד אותו ולא להגביל, למנוע או להתנהל כלפיו בצורה שיפוטית. מותר לילד להיכשל ומותר לו לא לעמוד בציפיות של הוריו, מה שחשוב זה הוא לא יפחד לנסות שוב ושוב, עד שיצליח.

 

חשוב מאוד לגרום לילד להרגיש נוח עם עצמו, נוח עם הבחירות והמעשים שלו, ואולי הדבר הכי חשוב, לגרום לילד להאמין ולהרגיש שההורים תמיד נמצאים לצידו.

 

 

 

פרסום מאמרים וכתבות

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה? 

חייגו 0722-400-400

או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה