אין זה סוד, שבמשך השנים אנחנו מעדיפים לבצע יותר קניות שלנו דרך האינטרנט מאשר באופן פיזי וכן כשאנחנו נדרשים לשלם תשלומים באתרים שונים, בין אם זה לרשויות, חברות, ארגונים וגורמים אחרים, אזי שהרבה יותר נוח לנו לעשות זאת באמצעות האינטרנט מאשר בטלפון או בדרכים מסורתיות אחרות, פנים אל פנים, בנק, דואר או בכל דרך אחרת שהיתה נהוגה בעבר.
עבור הרבה אנשים זה עניין שבשגרה. הם כבר התרגלו לשלם תשלומים או על מוצרים באינטרנט, ומבחינתם זה חלק בלתי נפרד מהתנהלות כלכלית שבשגרה. לעומת זאת, אחרים עדיין נוהגים בחשדנות ואף על פי שמדובר בגישה הרבה יותר נוחה ולעיתים גם יותר חסכונית, הם לא בהכרח ימהרו לעשות זאת. מבחינתם, תשלום באינטרנט הוא דבר משהו לא בטוח ואסור לסמוך עליו.
במאמר זה אנחנו נבחן את הנושא של תשלומים באתרים, איך עושים את זה בצורה נכונה, ובפרט ממה יש להיזהר. זאת על מנת שכל מי שעדיין חושש לגבי שיטת תשלום זו, ילמד עד כמה עד זה פשוט, נוח ובטוח, ולא יחשוש לעשות זאת.
בעיקרון, הרעיון של תשלומים באתרי אינטרנט, בין אם זה עבור מוצר ובין אם זה עבור שירות מסוים, הוא דבר מאוד בסיסי.
מי שעומד מאחורי האתר, בין אם זו רשות מקומית, מוסד ממשלתי, חברה, עסק, ארגון או כל גורם אחר, מתחבר אל מערכת סליקה אשר מאפשרת לו לסלוק כרטיסי אשראי שונים, וכך כל גולש אשר מציין את הפרטים שלו באתר, יכול לבצע רכישה בצורה נוחה.
בשביל שבית עסק או כל גורם אחר יוכל להתחבר אל מערכת הסליקה, אזי שעליו לייצר עמוד תשלום מאובטח עם פרוטוקול SSL/TSL. מדובר בפרוטוקולים לאבטחת תשלום באינטרנט המאפשרים מסחר אלקטרוני.
חשוב להבהיר, חברות האשראי והגורמים השונים אשר אמורים לקבל את המידע אודות העסקאות המתבצעות, דורשות מהגורמים המבקשים לעשות מסחר אלקטרוני להשתמש בפרוטוקולים אלו, על מנת לאפשר תשלום מאובטח ולמנוע מצב בו הגולשים עלולים להיחשף לבעיות אבטחה, למשל, דליפה של פריטים אישיים, כולל פריטי אשראי.
כפי שציינו בתחילת המאמר, הרבה מאוד אנשים מעדיפים היום לבחור באופציה של תשלומים דרך אתרי אינטרנט במקום באופן פיזי או בדרכים אחרות (למשל דרך הטלפון) יש לכך יתרונות שונים, ואנחנו מעוניינים להציג אותם כעת:
ראשית, זה חוסך לנו הרבה מאוד זמן. במקום שאנחנו נצטרך לגשת אל המקום באופן פיזי, אזי שיש לנו אפשרות לבצע את התשלום מהבית או מהעסק, דרך המחשב. החיסכון בזמן יכול להיות עצום, בוודאי אם מדובר בתשלום לרשות מקומית או ממשלתית. אז יכול להיות שנצטרך לחכות זמן רב בתור, בזמן שיש לנו אפשרות לבצע את זה דרך המחשב במספר דקות.
שנית, הרבה פעמים תשלומים באינטרנט מאפשרים לנו ליהנות מהנחות זולות. יותר ויותר גורמים מעדיפים שנעבוד איתם בצורה כזו ולכן הם יציעו לנו תגמול, קרי יתנו לנו הנחה מסוימת אם נשלם דרך האינטרנט ולא באופן פיזי או בטלפון.
שלישית, ברגע שאנחנו מוכנים לבצע תשלומים דרך אתרי אינטרנט, אזי שזה פותח בפנינו דלת לעולם רחב של אפשרויות. בין אם זה בכל מה שקשור לתשלומים רגילים ובין אם זה בכל מה שקשור לקניות של מוצרים דרך אתרים שונים.
ארבע, ישנם מקרים בהם הדרך היחידה לשלם על מוצר או שירות הוא דרך האינטרנט. לכן חשוב שנדע להתגבר על הפחד הזה.
בשביל לבצע תשלומים דרך אתרי אינטרנט, לא מספיק לבדוק שהאתר כולל עמוד מאובטח עם סימון של SSL/TLS, אלא נכון לבדוק עוד מספר פרטים. למשל, מי עומד מאחורי האתר, האם מדובר בגורם שאנחנו מכירים ויכולים לסמוך עליו כשאנו משלמים באתר שלו על פרט כזה או אחר. מעבר לכך, אנחנו צריכים לוודא שיש לו למי לפנות, אם נניח התשלום לא עובר או אם אנחנו מגלים תשלום כפול או כל בעיה אחרת.
בנוסף, יהיה נכון מצידנו לבדוק מה הם תנאי העסקה, דרך מי אנחנו יכולים לבטל אותה במידה ואנחנו מעוניינים בכך, וכן אם אנחנו מקבלים מייל עם כל פרטי העסקה בשביל שיהיה לנו דרך לעקוב אחריה.
יש לשים לב שכתובת האתר בה אנו נמצאים ברורה ושייכת לעסק, יש להיזהר אם נמצאים בכתובות שנראות לא תקינות. לצורך הדוגמא, למשל קיבלתם הודעת תשלום מחברת דואר, ראשית היכנסו לגוגל וחפשו את שם חברת הדואר אליה נשלח התשלום ולאחר מכן היכנסו לאתר הרישמי להם ובידקו האם אתם באותה כתובת אתר! לדוגמא שתי הכתובות מתחילות באותה צורה. אם הכתובת של עמוד התשלום אליו הופנתם לא מתחיל עם אותה כתובת ה URL של האתר הרשמי אז כנראה שנכנסתם לעמוד פישינג! יכול להיות שזו עדיין כתובת תקנית אבל כשיש ספק, אין ספק! פנו אל החברה שדרשה מכם תשלום בטלפון ובררו האם תשלום זה נשלח דרכם או לא.
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?
חייגו 0722-400-400
או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|