עובד המעוניין להתפטר ולעזוב את מקום העבודה שלו חייב לתת למעסיק הודעה מוקדמת בכתב. חוק הודעה מוקדמת קובע כי בכל הפסקת עבודה חייבים לדווח לצד השני, כלומר המעסיק חייב לתת לעובד שלו מכתב פיטורין, ואם העובד מחליט להתפטר עליו להודיע על כך בכתב ולתת למעסיק שלו הודעה מוקדמת להתפטרות, למעט נסיבות מיוחדות המוגדרות בסעיף 10 לחוק.
לאחר הגשת מכתב התפטרות העובד נדרש לנהוג בתום לב הוא חייב להמשיך לעבוד עד סיום יחסי העבודה בפועל, במקביל הוא יכול לשלוח קורות חיים למעסיקים אחרים וכדאי לו לקרוא מדריך חיפוש עבודה כדי להבין כיצד להגיש מכתב התפטרות ואיך למצוא עבודה בקלות ולחזור לשוק העבודה במהירות. למה חייבים להגיש מכתב התפטרות למעסיק? איך עושים את זה נכון? המשיכו לקרוא!
רגע לפני שאתם ממהרים להקליד את מכתב ההתפטרות ולהגישו למעסיק, כדאי להכיר את חוק הודעה מוקדמת ולהבין מה נדרש מכם ואילו זכויות מגיעות לכם עד לסיום יחסי העבודה בפועל. עובד חייב להודיע על כוונתו להתפטר ממקום העבודה בכתב ומראש, עליו לתת את מכתב ההתפטרות בהתאם לוותק העבודה שלו במקום עבודתו. חשוב לדעת כי אם העובד שהה בחופשה ללא תשלום תקופה זו אינה נספרת בחישוב הוותק במקום העבודה.
לאחר הגשת מכתב התפטרות, העובד חייב להגיע לעבודה עד סיום יחסי העבודה, הוא חייב לעבוד כרגיל ועליו לנסות למזער את הנזקים העשויים להיגרם למעסיק עקב סיום יחסי העבודה. המעסיק חייב להעניק לעובד את מלוא תנאי העבודה והזכויות שהשכיר היה זכאי להם לפני ההודעה על התפטרותו, ועליו לשלם לו גם אם הוא מחליט לא להעסיק את העובד בתקופת ההודעה המוקדמת.
עם זאת, אם העובד חתום על חוזה ייחודי עליו להתייחס לחובות המוטלות עליו על פי חוזה העבודה, מאחר ויש מקרים בהם יש כללים נוספים מעבר להוראות המנוסחות בחוק הודעה מוקדמת.
בראש המכתב יש לציין תאריך בו מגישים את מכתב ההתפטרות וחשוב לציין את התאריך בו מעוניינים לעזוב את העבודה, כמובן בהתאם לוותק ולימי ההודעה המוקדמת הקבועים בחוק. כדאי לציין במכתב את הזכויות המגיעות לעובד כמו ימי חופשה, דמי הבראה וזכויות סוציאליות נוספות.
בנוסף, מומלץ להוסיף בקשה למכתב המלצה. באופן כללי, יש לפתוח את המכתב במילות הערכה ותודה למעסיק כדי לשמור על אווירה חיובית וטובה. החוק לא מחייב את העובד לכתוב מה סיבת התפטרותו, אך ניתן לציין את הסיבה כל עוד היא אינה פוגעת במעסיק ובעובדים אחרים. המכתב עצמו צריך להיות ממוען לחברה המעסיקה, לבוס הישיר או למנהל מחלקת משאבי אנוש בארגון.
טיפים חשובים