מתכון קל להכנה בהשראה של קיש שאכלתי בדיינר בארה"ב
מצרכים
לבצק:
חבילה בצק פריך מלוח – אני קונה של מעדנות – אפשר להכין גם לבד
למילוי:
6 ביצים
200 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי - לפחות 30% שומן
חצי כוס חלב
מלח ופלפל לפי הטעם
חבילה פטריות טריות – היחיד – לא הזוגי
2 כפות שמן זית איכותי לטיגון/הקפצת הפטריות
עגבניות שרי
3 שיני שום כתוש
100 גרם סלמון מעושן חתוך לקוביות קטנות
60 גרם גבינת עיזים רכה
רבע כוס עירית קצוצה – לא חובה!
אופן ההכנה:
חממו תנור ל 180 מעלות
חיתכו את הפטריות לחתיכות קטנות והקפיצו על מחבת כ 5 דקות עם שמן זית – הניחו בצד להתקרר
בקערה טרפו קלות את הביצים
הוסיפו אל הקערה עם הביצתים את הגבינות, החלב, מלח והפלפל - ערבבו לאיחוד חומרים
הוסיפו לקערה את חתיכות הסלמון, עירית, השום והפטריות שהתקררו
רפדו את תבנית הפאי שלכם בבצק ושפכו מעל את תערובת הקיש
פזרו מעל התערובת עגבניות שרי – אפשר חתוכות או שלמות
אפשרי בשלב זה להוסיף מעט גבינה צהובה מגורדת למעלה
אפו בתנור כ 25 דקות – עד שהמלית מתייצבת ואינה נוזלית
הניחו להתקרר כ 10 דקות ותהנו