כדורי גבינת שמנת בטעמים מסורתיים מבית סבתה לולה בהכנה ביתית
לשבועות וערבי גבינות לנשנוש,
לקחת ביחס 1 ל 1 שמנת חמוצה 27% וגבינה לבנה 9% 250 ג"ר לערבב על חיתול בד (של תינוק)להוסיף מלח לפי הטעם,
לקפל את החיתול ולאסוף לחבילה להניח על מסננת על סיר לירידת הנוזלים,
להכניס למקרר ל24 שעות,
(אני ערבבתי 8 שמנת 27% ו8 גבינה 9% עם כף מלח,
יצאו 150 כדורים של 2 וחצי ס“מ ו 75 כדורים של 1 וחצי ס״מ-למתכון אחר),
ליצור עם הידיים כדורים בקוטר 2 וחצי ס"מ ו1 וחצי ס״מ(לוקח כשעה וחצי צריך סבלנות) להכניס למקרר לשעתיים,
הציפויים:שומשום קלוי,שמשום קלוי עם שומשום שחור, גרעיני חמנייה ודלעת קלויים גרוסים ל2 מ"מ,בצל לבן יבש (תבלין לא מטוגן)גרוס ל2 מ“מ,בצל סגול יבש גרוס ל 2 מ״מ,בצל לבן יבש גרוס עם פפריקה (ביחס 1ל1), ופלפל שחור מתובל גרוס (תערובת של פלפל שחור גרוס ופלפל אדום מתוק גרוס ביחס 1 ל1 ל100 ג"ר תערובת עם חצי כפית סוכר וחצי כפית מלח (מעדן)בוטנים קליים גרוסים,
להכניס כל תיבול לקערית קטנה לצפות את הכדורים תוך כדאי סיבוב בקערית ,
לסדר על צלחת הגשה להכניס למקרר לפחות 5 שעות לספיגת הטעמים,
להגיש עם קרקרים ובתאבון.
(מגוון אפשרויות הציפוי הוא אין סופי:פיסטוק קלוי גרוס, גרעיני דלעת קלויים גרוסים, צנוברים, אגוזים, שקדים,שמשום קלוי עם סומק עירית קצוצה דקדק,כרישה מיובשת גרוסה בעובי 2 מ״מ ועוד)
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם ? שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>
לחצו כאן לצפיה בבלוג המתכונים באתר המלצה >>>