בוריטומלווח במילוי תבשיל אורז וקאלה צ‘אנה(חומוס הודי שחור):
להשרות 2 כוסות גרגירי חומוס הודי שחור ל12 שעות עם חצי כפית סודה לשתייה לשטוף,
לבשל עם מים חדשים ורבע כפית סודה לשתייה עד רכות(שגרגיר החומוס נמעך בין שתי אצבעות)לסנן,
(בזמן הבישול יש הרבה קצף שאוהב לגלוש יש לכפות את הקצף(עם כף)כדאי למנוע ליכלוך הכריים),
להכין כוס וחצי אורז בסמטי,
לקרמל 5 בצלים סגולים,
להוסיף כף אבקת התיבולית ראס אל השף הפשוט(תחליף ביתי לאבקת מרק משודרגת משורשים ועשבי תיבול טבעית ללא חומרים מוספים)(יצור עצמי)כף אבקת מלח ארבעת הבצלים חצי כפית פלפל שחור גרוס ורבע כפית צילי יבש גרוס(אם מיועד לילדים ללא הצילי),
לטגן 3 דקות לפתיחת טעמים,
להוסיף קופסת עגבניות מרוסקות(400 גרם)וכוס וחצי מים לבשל על אש קטנה 10 דקות,
להוסיף את גרגירי החומוס המבושלים לבשל על אש קטנה 15 דקות לקרר.
להוסיף כוס וחצי אורז בסמטי מוכן לערבב,
להפשיר מלווח(לפי מ״ס האוכלים)לרדד לאליפסה גדולה(פי אחד וחצי מהאורך המקורי),
להניח בקצה 4 כפות מהתבשיל לגלגל גלגול אחד לסגירה,
על החלק הלא סגור ליצור חריצים על גלגלת זיגזג ואו סכין פיצה, להמשיך לגלגל שסוף הגלגול יהיה למטה והחתחים למעלה,
להדק עם מזלג בצדדים,
ליצור צורה של חצי סהר(אין צורך בשימון נוסף)
להניח על נייר אפייה בתבנית אפייה,
להכניס לתנור חם על 200 מעלות לאפות עד הזהבה יפה ובתאבון.
(יוצא מעדן מיוחד)
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם ? שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>