שבת לא יכולה להרגיש כמו שבת אמיתית אם אין בבית חלה טעימה, ובדיוק בגלל זה רוב האנשים שאתם מכירים בוחרים לרכוש אותה על הדרך במאפייה מתחת לבית או במכולת השכונתית. עם זאת, טרנד האפייה הביתית הולך וצובר תאוצה, והיום גם אתם יכולים להכין בעצמכם חלה שלא "תיפול" ברמה מהחלות המתוקות שאנשים רוכשים בחוץ. אז הנה לכם מתכון לחלה של שבת, עם כל המתיקות שאתם צריכים ביום המנוחה הזה.
אל תדאגו, כל העניין פה הוא תרגול. גם אם אתם לא אופים מקצועיים, ואפילו אם זאת הפעם הראשונה, כישור אפיית חלות מתוקות לגמרי ניתן לפיתוח.
מבחינת מרכיבים, אתם תצטרכו, קודם כל, 500 גרם קמח רגיל (שזה יוצא בערך 3 וחצי כוסות). שנית, תצטרכו כף אחת גדושה של שמרים יבשים. או לחילופין, במקום שמרים יבשים, תוכלו להשתמש ב-25 גרם של שמרים טריים.
כמו כן, תצטרכו 4 כפות גדושות של סוכר, ביצה אחת, 200 מ"ל מים פושרים (בערך כוס אחת), 41 כוס שמן ו-1 כפית של מלח. עבור הציפוי של החלה, רגע לפני הכנסתה לתנור, תצטרכו ביצה טרופה בקערה, שומשום ומעט שמן זית (אבל אפשר גם שמן רגיל, איך שאתם מעדיפים).
מתרגשים? בואו נתחיל!
אז קודם כל, יש לערבב את השמרים בקערה עם 3.5 כוסות קמח ושאר המרכיבים שמחכים לכם בצד. לאחר מכן, יש להוסיף את הביצה, רבע כוס של שמן, וכוס מים פושרים, ולערבב.
כמה לערבב? עד שהתערובת מתחילה להתגבש. השלב הזה אמור לקחת בערך 10 עד 15 דקות, עד שתתקבל תערובת מוכנה לעבודה.
בשלב זה, מפזרים מעט מלח מעל הבצק וממשיכים ללוש בעזרת הידיים כ-4 דקות נוספות (תכינו את השרירים). וכעת יהיה עליכם לכסות את הבצק ולהניח לו לתפוח במשך שעה-שעה וחצי (לא במקרר!). קחו בחשבון שאם אתם מחליטים להתפיח במקרר, זה ייקח לכם בין 5 ל-6 שעות, אולי קצת פחות.
בגדול, הסוד טמון בטעמים שתכניסו לבצק שלכם. לא לשכוח סוכר, אתם הרי מכינים חלות מתוקות לשבת.
לאחר התפיחה של הבצק, אתם תראו שהוא קיבל מאסה יותר גדולה, ועכשיו אתם צריכים לחתוך אותו ל-4 חלקים שווים. לאחר חיתוך הבצק, הגיע הזמן לקלוע את החלה. עושים זאת בעזרת צמות, שאותן מלפפים זו בזו בצורה של "בורג". אחרי שעושים את זה, מתקבלת למעשה צורה של חילזון.
שימו לב, בעת קליעת החלה מהצמות יש לוודא שאינכם מהדקים את הצמות זו בזו יתר על המידה. העיקרון הוא, שהצמות צריכות להיות צמודות אחת לשנייה, אבל לא הדוקות עד כדי כך שהצורה של החלה מתעוותת.
לאחר שקלעתם את הצמות של החלה ויצרתם את הצורה המסורתית של חלות, הגיע הזמן להכניס את החלה לתנור. יהיה חשוב לחמם תנור בחום של 180 מעלות, לפחות כ-20 דקות לפני הכנסת החלה לתנור. לאחר שהתנור מגיע ל-180 מעלות, הזהיבו את החלה בעזרת מברשת ושמן זית מבחוץ.
שלב זה נתון לשיקולכם, מכיוון שחלק מהאנשים מעדיפים להזהיב את החלה מבחוץ בעזרת ביצה. כך או כך, אל תשכחו את השומשום!
כמו שאתם רואים, מתכון חלה מתוקה לשבת הוא לא עניין מורכב במיוחד, אבל כדאי לזכור שלכל אופה יש את ה-TOUCH שלו או שלה. תתאמנו, תכינו חלות במשך מס' שבתות, ואנחנו בטוחים שבסוף תגיעו למתכון המנצח שלכם.