מדריך לפתיחת חברת הסעות

חברת הסעות יכולה להיות עסק משתלם כמו עסקים נוספים בתחום ההסעים. אבל כמו בכל עסק, לפני שפותחים אותו, מומלץ להכין מראש שיעורי בית ולהבין במה הדבר כרוך. הנהגים בחברת ההסעות נושאים באחריות כבדה בשל הובלת ילדים לבתי הספר ואנשים אל העבודה, או אפילו לטיול. על הנהג המוביל אנשים להביאם בשלום ליעדם, וזאת לא תמיד משימה פשוטה בהתחשב בכבישי ארצנו. לכן החוק הטיל חובת רישוי עסקים שתפורט בהמשך. דבר זה צריך לקחת בחשבון כשפותחים חברת הסעות, כמו גם את עלות אחזקת הרכבים, עלות שטח החניה של הרכבים, עלות הוצאות המשרד, עלות תשלום למנהל, עלות ביטוחים, עלות שכר לנהגים ועוד. 

 

עסקי ההסעות מסווגים לכמה קטגוריות עיקריות - ישנן הסעות פרטיות, ישנן הסעות יחידים, הסעות בקבוצות גדולות, הסעות עובדים, הסעות תלמידים ועוד. כדאי להתחיל ולהתמחות בנישה אחת של תחום ההסעות, למשל הסעות vip, הסעות יחידים, תיירים, קבוצות או אירועים וכן הלאה וזאת כדי ליצור את השם שלך בשוק שייתקשר לסוג ההסעות המבוקש. בהתאם לנישה הנבחרת תיבנה התכנית העסקית. 

 

על מה צריך לחשוב כשבונים תכנית עסקית לחברת הסעות?

 

  1. רישוי העסק בתחום ההסעים - זה לא עולה כסף אבל זו האבן הראשונה שעליכם להניח כשאתם חושבים על פתיחת עסק בתחום ההסעות

  2. עלות קניית ואחזקת הרכבים תוך בדיקה איזה צי רכב רוצים לרכוש בהתאם לתחום: לימוזינות, מיניבוסים לקבוצות קטנות או מיניבוסים מפוארים, מידיבוס, אוטובוסים. בכל אחד מהרכבים המוצעים ישנם סוגים ורמות אבזור שונות. בהתאם לנישה שבחרתם התמקד בה תצטרכו לבחור איזה סוג מיניבוס, אוטובוס או לימוזינה תצטרכו.

  3. עלות שטח החניה של צי הרכבים - היכן אתה הולך להעמיד את הרכבים כשאינם בשימוש? עליך לשכור שטח לשם כך. 

  4. עלות אחזקת משרד והוצאות משרדיות - החוק דורש שיהיה ברשותך משרד מתאים למתן שירותי הסעות.  

  5. עלות תשלום למנהל - עליכם להעסיק מנהל שינהל את צי הרכבים ואת הנהגים בשטח, יקבל פניות ויתזמן את העבודה

  6. עלות שכר לנהגים - חשבו את השכר של הנהגים כתלות בשיטת העבודה אותה תנהיגו- שכר יומי/שכר לפי שעה/שכר לפי משימה 

  7. עלות ביטוחים - הביטוח הוא לא רק של הרכבים ושל הנהג אלא גם של הנוסעים, צריך להגיע להסכמים עם חברת ביטוח שתבטח את הנוסעים והדבר כרוך בלא מעט כסף 

 

רישוי עסקים בתחום ההסעים

 

כאמור, בכדי לפקח על הנעשה בחברות ההסעות החוק מטיל חובת רישוי עסקים לכל תחום ההסעים. כל חברה המעוניינת לפעול בשירות ציבורי עסקי ולהוביל אנשים ברכביה יש להצטייד בתעודת רישיון עסק לחברת הסעות בתוקף. לא רק את החברה מחייב החוק ברישוי אלא גם את "המקום המשמש לניהול העסק ולשליטה בו" - לשון החוק.



תהליך קבלת רישיון עסק עבור חברת הסעות 

 

בשלב ראשון פונים אל אגף הרישוי של הרשות המקומית אשר בשטחה ממוקם העסק וקובעים פגישה. בפגישה הזו תוכלו לקבל מידע לגבי המשך התהליך בדגש על  גורמי הרישוי הרלוונטיים  ע”י הגשת בקשה לקבלת מידע מקדמי.

 

בשלב הבא פונים אל גורמי הרישוי הרלוונטיים (מעודכן לצו הרישוי 2013) והם:

  • איכות הסביבה
  • משטרה 
  • גורם חיקוק אחר -  צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (הסעה מיוחדת והשכרת רכב) 1985

 

תוקף הרישיון - משתנה.

 

מהו החיקוק הנוסף בנוגע לחברת הסעות?

 

חברת ההסעות תצטרך לעמוד בתקנים של חיקוק נוסף והוא צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (הסעת סיור, הסעה מיוחדת והשכרת רכב), התשמ”א, 1985. מסמך זה כולל תנאים ותקנות הנוגעים להתנהלות הנהג ברכב ולניהול חברת הסעות. המסמך מתייחס לנקודות אלו: יש להוכיח כי הנך תאגיד רשום על מנת לקבל רישיון עסק לחברת הסעות, אתה מעסיק מנהל מקצועי בעל רישיון לפיקוח הסעות, לרשותך משרד מתאים למתן שירותים מסוג זה, לרשותך מספר כלי רכב, ברשותך ביטוח ועוד.



רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ