כשאתם לא בבית, ספקות קטנים ומציקים יכולים להתחיל להעמיס עליכם. האם כיבינו את מכונת הקפה? האם הפעלנו את אזעקת האבטחה? האם הילדים מכינים שיעורי בית או צופים בטלוויזיה?
עם בית חכם, אתם יכולים להשקיט את כל הדאגות האלה עם מבט מהיר על הטלפון החכם או הטאבלט שלך. אתם יכולים לחבר את המכשירים והמכשירים בביתך כדי שהם יוכלו לתקשר זה עם זה ועמך.
כל מכשיר בביתכם המשתמש בחשמל יכול להיות ממוקם ברשת הביתית שלכם ובפיקודכם. בין אם אתם נותנים פקודה זו באמצעות קול, שלט רחוק, טאבלט או טלפון חכם, הבית מגיב. רוב היישומים מתייחסים לתאורה, אבטחה ביתית, קולנוע ביתי ובידור ורגולציה של תרמוסטט.
הרעיון של בית חכם עשוי לגרום לכם לחשוב על ביל גייטס, שהשקיע יותר מ-100 מיליון דולר בבניית הבית החכם שלו. הבתים החכמים והאוטומציה הביתית, שהיו פעם מוקד משיכה למתמצאים בטכנולוגיה או לעשירים, הופכים נפוצים יותר.
כך, מה שהיה פעם ענף משונה שצבר מוצרים קשים לשימוש ומטורף, מבשיל סוף סוף לטרנד צרכני מפוצץ. במקום חברות סטארט-אפ, ארגוני טכנולוגיה מבוססים יותר משיקים מוצרי בית חכם חדשים.
המכשירים של בית חכם מחוברים זה לזה וניתן לגשת אליהם דרך נקודה מרכזית אחת – טלפון חכם, טאבלט, מחשב נייד או קונסולת משחקים. ניתן לשלוט במנעולי דלתות, טלוויזיות, תרמוסטטים, צגים ביתיים, מצלמות, אורות ואפילו מכשירי חשמל כגון המקרר באמצעות מערכת אוטומציה ביתית אחת. המערכת מותקנת במכשיר נייד או במכשיר אחר המחובר לרשת, והמשתמש יכול ליצור לוחות זמנים כדי ששינויים מסוימים ייכנסו לתוקף.
מכשירי חשמל לבית חכם מגיעים עם מיומנויות למידה עצמית כדי שיוכלו ללמוד את לוחות הזמנים של בעל הבית ולבצע התאמות לפי הצורך. בתים חכמים עם בקרת תאורה מאפשרים לבעלי בתים להפחית את צריכת החשמל וליהנות מחיסכון בעלויות הקשורות לאנרגיה. מערכות אוטומציה ביתיות מסוימות מתריעות בפני בעל הבית אם מזוהה תנועה כלשהי בבית כשהוא לא נמצא, בעוד שאחרות יכולות להתקשר לרשויות – המשטרה או מכבי האש – במקרה של מצבים מסוכנים, כגון כניסת פורצים או דליקת שריפה.
בשביל לשלוט במערכת הבית החכם, אתם יכולים להיעזר ישירות באמצעות Wi-Fi ואפליקציה נלווית לנייד. משמעות הדבר היא שאתם יכוים פשוט להרים מוצר חדש, לחבר אותו לרשת ה- Wi-Fi הביתית שלך, להוריד את האפליקציה המתאימה ולהרחיב את הבית החכם שלכם.
מכשירים אחרים מסתמכים על פרוטוקולים אלחוטיים גנריים יותר כמו Zigbee ו-Z-Wave שעוזרים להם לתקשר עם רכז המערכת הביתית ((HUB. היתרון של שימוש ברכז שכזה הוא שאתם יכולים לאחד את כל מוצרי הבית החכם תחת אפליקציה אחת ולשלוט בהם משם, במקום להשתמש באפליקציות נפרדות עבור הנורות והתרמוסטט שלך, למשל.
עוזרים קוליים הם דרך קלה ופופולרית לשלוט בגאדג'טים המחוברים שלך. כל עוד הם תומכים בשליטה קולית, אתם יכולים להדליק את האורות, להפעיל את המזגן, להכין קפה ועוד הרבה יותר, רק על ידי דיבור.
רמקול חכם הוא הדרך הקלה ביותר להשיג שליטה קולית בביתכם, ומספק גישה לעוזרים קוליים פופולריים כמו אלכס של אמזון, אפל סירי וגוגל אסיסטנט, תלוי איזה רמקול אתם קונים. אמזון מציעה את המגוון הרחב ביותר של אפשרויות עם האוסף המגוון שלה של רמקולי Echo, בעוד שלגוגל יש כמה רמקולי Nest, ואפל מוכרת את ה-HomePod mini. תוכלו גם למצוא רמקולים של צד שלישי עם תמיכה ב-Alexa וב-Google Assistant, אם כי סירי מוגבלת ל-HomePod.
לפני שתתחילו לקנות מוצרי בית חכם ייעודיים, זכרו שניתן להשתמש בתקע חכם כדי להפוך בקלות מכשירים רגילים כגון מנורות, מאווררים ומכונות קפה למכשירים חכמים כך שתוכלו לשלוט בהם באמצעות הטלפון שלכם. כל שעליכם לעשות הוא לחבר אותם לשקע בקיר, להוריד את האפליקציה ולחבר את המכשיר הלא חכם שלכם. כעת, באפשרותכם להשתמש בתקע חכם כדי להוסיף פונקציונליות שאינה קיימת עדיין - כך תוכלו לגרום לנורות לבנות לדלוק בקצב מסוים, לדוגמה.
תקעים חכמים מסוימים תומכים בפקודות קוליות ויכולים אפילו לומר לכם כמה וואט חשמל אתם משתמשים במהלך תקופה נתונה. דגמים אחרים כוללים דירוגי עמידות בפני מזג האוויר שהופכים אותם למתאימים לאזורים חיצוניים, כגון פטיו או דק. רוב התקעים משתלבים גם עם מכשירים חכמים אחרים, כך שתוכלו להפעיל נורה שתדליק אם מצלמת אבטחה תזהה תנועה, למשל.
תרמוסטטים חכמים מאפשרים לשלוט במיזוג האוויר ו/או בחימום מהטלפון הפרטי, ולהתאים את הטמפרטורה באופן אוטומטי בהתבסס על השעה ביום, המיקום הנוכחי והמצב של מכשירים מחוברים אחרים. דגמים מסוימים משתמשים בחיישני חדר מרוחקים כדי לספק חימום וקירור אחידים ברחבי הבית. תרמוסטטים חכמים הם בדרך כלל קלים להתקנה, אך דורשים עבודה עם חיווט במתח נמוך (ובדרך כלל קידוחים קלים מסוימים).