לאחר שהסגרים מאחורינו, הגיע הזמן לארח חברים וחברות ומה יותר מפנק מקוקטייל קר, ממש כמו בבר, בקיץ של יולי אוגוסט? ממבט אחד בתפריטים הברים והמסעדות השונות ניתן להבין שישראל הפכה לחממת קוקטיילים ו"מיקסולוגים". הקוקטיילים ידועים בהיותם צבעוניים, קלילים, בעלי טעמים עזים ועם הרבה קרח ואופי, בדיוק מה שאנחנו צריכים על מנת לשרוד את הקיץ הקרוב. כיוון שמחירי הקוקטיילים עולים מידי שנה, הפתרון האולטימטיבי הוא להכין את הקוקטיילים שלנו בבית וכך נהנה גם מחוויה יצירתית וגם ממחירים מוזלים. במאמר זה נסקור את הצעדים הראשוניים להכנת קוקטייל ביתי וטעים במינימום מאמץ ומקסימום טעם. בנוסף נציע לכם שני מתכונים רעננים להכנת מוחיטו וקוקטייל ויסקי.
אז מה צריך כדי להכין קוקטיילים בבית?
בתור התחלה, החלטנו לתת לכם מספר מתכונים לקוקטיילים טעימים שתוכלו להכין בביתכם:
מוחיטו ביתי -
60 מ"ל רום לבן
עלי נענע
סודה
מיץ לימון (רצוי להשתמש בליים)
מי סוכר
וכמובן קרח
הוראות הכנה: מועכים את עלי הנענע עם מיץ לימון ומי סוכר עם מכתש ועלי או אפילו עם כפית בתוך כוס השייקר. מוסיפים את הרום ומערבבים. מוזגים הכול לכוס גבוהה עם קרח, וסוגרים במי סודה. ניתן להוסיף לקישוט נענע ופלח לימון.
וויסקי סוואר (קוקטייל על בסיס וויסקי)
מיץ לימון (רצוי להשתמש בליים)
מי סוכר
קרח
דובדבנים לקישוט (במידה ויש)
אנגוסטורה ביטרס (לקישוט)
הוראות הכנה : מערבבים בתוך שייקר למשך כ- 3 דק' את הוויסקי, מיץ לימון והמי סוכר. מערבבים שוב עם קרח כתוש לכוס נמוכה. לקישוט מוסיפים 2-3 טיפות אנגוסטורה ביטרס ודובדבן.
סנגרייה לבנה לקיץ
700מ"ל - יין לבן מוסקט
100מ"ל - מרטיני ביאנקו
תפוז שלם חתוך לפרוסות
אבטיח חתוך לקוביות
נענע
קרח
הוראות הכנה: בקנקן של שני ליטרים לפחות מוסיפים את יין לבן מוסקט, מרטיני ביאנקו, קרח ומערבבים עד לאיחוד טעמים. לאחר שערבבנו, מוסיפים את האבטיח הטרי וחתיכות התפוז ומכניסים לקירור למשך שעתיים. כאשר המשקה התקרר, נמזוג לכוס יין עם 2 קוביות קרח, נוסיף מהפירות, נקשט בנענע ונסגור בסודה או ספרייט.