אז החופש כבר פה ובא לנו לפנק את הילדים מאוכל קליל לערב, שבלולי פיצה הן הפתרון הטוב.
אצלי יש בצק טעים במקרר כל החופש ניגמר מכינה שוב, ככה הילדים מכינים ממנו מטעמים כיפים.
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח
כפית מלח
כפית סוכר
כף שמן זית
חצי כפית שמרים יבשים
מים עד 300 מ"ל
מצרכים למילוי:
4 כפות רסק עגבניות
כפית שמן
מלח פלפל לפי הטעם
גבינה צהובה
תוספות לפי הטעם
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק לפחות שעתיים לפני
עדיף להכין בבוקר ולהכניס למקרר עד לשימוש - ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים
בקערת מיקסר מכניסים קמח, סוכר ומלח
מתחילים לערבב עם וו הלישה
מוסיפים לפי הסדר
שמן
מים (לא ממש הכל )
שמרים
לשים לבצק רך וגמיש
מוסיפים נוזלים לפי הצורך כי כל קמח יש לו ספיגה שונה
לשים לפחות 10 דקות מה שנותן לבצק את הרכות והפריכות
לתת לבצק לנוח כ-שעתיים בטמפרטורת החדר או למשך לילה במקרר
בינתיים מעררבים את חומרי הרוטב
מערבבים רסק עגבניות מלח פלפל שמן ומים עד לקבלת מרקם סמיך
כשהבצק מוכן מרדדים מלבן צר וארוך על השיש עם טיפונת קמח
מורחים מעל את תערובת רסק העגבניות שערבבנו קודם לכן ומפזרים מעל גבינה צהובה
מוסיפים דברים שאוהבים כמו זיתים או פלפלים
מגלגלים
חותכים לפרוסות בעובי של 2 ס"מ מקסימום
מניחים על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט
מניחים כחצי שעה בחוץ שיתפח טיפה
אופים כ 20 דקות בחום של 180 מעלות עד שמוכן
בתאבון
https://www.hamlatza.co.il/nettaim