מצרכים (4-5 מנות):
2 שיני שום קצוצות
1 בצל גדול קצוץ
6-7 גבעולי סלרי חתוכים
1 קישוא בינוני-גדול חלוף חתוך לקוביות
1 תפו"א קלוף בינוני חתוך לקוביות
צרור עלי סלרי (כ-4 כוסות דחוסות)
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
6 כוסות מים
תיבול: חצי כפית כורכום, כפית מלאה מלח, כפית גדושה אבקת מרק, רבע כפית שטוחה פלפל שחור
אופן ההכנה:
לחמם סיר עם 1-2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד לשקיפות קלה.להוסיף את השום ולערבב כחצי דקה.
להוסיף את גבעולי הסלרי, תפו"א, קישוא, עלי סלרי ועלי פטרוזיליה ולמזוג מים רותחים.
להביא לרתיחה על אש גבוהה.
יש להנמיך לאש בינונית ולכסות את הסיר
מבשלים כשעה עד לריכוך הירקות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
טוחנים בעזרת מוט בלנדר ידני למרקם חלק, מחזירים לאש ומתבלים בכורכום, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור.
מערבבים כדקה, טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
הערה: לפעמים אחרי שטוחנים נותרים סיבים במרק. במקרה כזה אפשר להעביר את המרק במסננת.
מתכון "מרק סלרי" מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות"
________________________
________________________
הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).
את המתכונים ניתן להעלות כהמלצה תחת רישום המלצה > נושא חופשי > הנושא :אוכל > תת נושא: מתכונים
* יש להתחבר/להירשם לאתר על מנת להעלות המלצה
או לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים
אנו עובדים בימים אלו על מאגר המתכונים באתר, הינכם מוזמנים להירשם לאתר ולרשימת תפוצה שלנו על מנת לקבל עדכונים ומתכונים חדשים. המתכונים מפורסמים גם בדף הפייסבוק שלנו