כל מה שצריך לדעת בזמן שאתם מתכוננים לילד הראשון

הציפייה, ההתרגשות, החרדה והשמחה – כולם רגשות שתחוו בתור הורים המצפים לילד הראשון, ושחווים בפעם הראשונה את המעגל הידוע בשם הריון ולידה. למרות שכל התחושות האלה צפויות וטבעיות לחלוטין, ידע לגבי התהליך הזה יעזור לכם להיות ערוכים ומוכנים, וימנע חרדה מיותרת שתפריע לכם לתפקד ולהיערך כמו שצריך לבואו של התינוק שלכם. במיוחד בשבילכם, ריכזנו כאן את כל מה שצריך לדעת בזמן שאתם מצפים לילד הראשון שלכם: מתקופת הניסיונות להיכנס להיריון, עד לבשורה המשמחת, ולבסוף לרגע הלידה המיוחל.

 הכנות בתקופת טרום ההיריון

ראשית כל, הריון ולידה לא יוכלו לקרות כראוי ללא תקופה חשובה לא פחות – תקופת הטרום הריון. זאת התקופה שבה סוף סוף החלטתם שאתם מוכנים להביא ילד לעולם, ולכן כדאי לבדוק את השטח: האם שניכם פוריים, ומסוגלים להביא לעולם ילדים בריאים? האם ביצעתם את כל הבדיקות הגנטיות הנדרשות כדי לוודא שאין במשפחות שלכם היסטוריה לא נעימה של דברים כגון מומים, הפלות ועוד? למרות שאלו שאלות שלא תמיד נעים לשאול את אמא או את סבתא, מדובר בבירורים חשובים וקריטיים, שיעזרו לכם מאוד בהמשך הדרך ויתרמו לבריאותו של העובר (ובסופו של דבר, של התינוק) העתידי שלכם. חשוב לזכור, שלא רק האישה צריכה להכין את גופה לקראת תהליך זה, אלא גם הגבר. אכילה נכונה, פעילות ספורטיבית והימנעות מעישון ואלכוהול הם פעולות שעל שניכם לבצע.

 שלבי תחילת ההיריון

לאחר תקופה זו, האם את עייפה יתר על מידה וללא הסבר? האם את חווה דימום מועט מהנרתיק, או רגישה במיוחד לטעמים וריחות – עד לכדי בחילות והקאות תכופות? יכול להיות שמגיע לכם מזל טוב! כל אלו הם סימנים שיכולים לאפיין את השבועות הראשונים של ההיריון.

לאחר קבלת האישור הסופי מרופא/ת הנשים שלך שאתם אכן בהיריון, מגיע האושר הגדול וההתרגשות, ואיתם מגיעים גם שינויים רבים בגוף האישה, שיגיעו לשיאם לקראת הלידה. בערך בחלוף השבוע העשירי, החולשה והעייפות יעלמו, ויתחיל ה"זוהר" ההריוני שכולם מדברים עליו. האנרגיה תעלה, ויחד איתה בדרך כלל יחלפו גם הבחילות.

 שלבי ההיריון המתקדמים

לאחר סיום השליש הראשון של ההיריון, התקופה ה"קשה" נגמרת, מתחילה תחושה כללית טובה, וחשוב לעשות הכל – אבל לא יותר מדי. יש להתאמן במידה, לעמוד במידה, לנוח במידה. האיזון חשוב בשלב הזה ולכן צריך להקשיב לגוף, למרות השינויים התכופים שהוא עובר. עד החודש השישי, הבטן כבר תבלוט, החזה כבר יגדל, והעובר כבר יהיה בגודל שבו הוא ילחץ על שלפוחית השתן (ולכן כדאי להתכונן לביקורים רבים בשירותים).

בערך מהחודש השביעי ואילך, תנועות התינוק יתחילו להיות חזקות יותר ואפילו מעט כואבות. אין מה לחשוש מכך, מאחר וזה חלק טבעי ונורמלי מתהליך הגדילה וההתפתחות של העובר ושל השרירים שלו. כמו הבטן שהולכת וגדלה, כך גם תגדל הציפייה וההתרגשות שלכם, וההכנות לקראת בוא התינוק יהיו בשיאן: צעצועים ובגדי תינוקות, חזיות הנקה ואפילו בניית תוכנית אימונים לתקופה שלאחר הלידה הן כולן הכנות שמומלץ לבצע בשליש האחרון של ההיריון.

 רגע לפני הלידה

בערך בסביבות השבוע ה-40, שהוא שבוע הלידה המיוחל, יכול להיות שיחלו צירים – אבל לא בטוח שמדובר בדבר האמיתי. הכירו את "צירי ברקסטון", צירים מדומים (למרות שהם ירגישו אמיתיים מאוד), שלמעשה לא מעידים על הגעת התינוק. אל תדאגו, זה ממש מעבר לפינה. הצירים האמיתיים יגיעו לבסוף ואיתם גם הלידה עצמה – עם אפידורל עם בלי, לידה רגילה או קיסרית – כך או כך לא מדובר בתהליך קל, והוא אפילו קשה וכואב. אבל הכל יהיה שווה את זה כשהילד או הילדה שלכם יצאו לאוויר העולם ויקחו את נשימתם הראשונה.

 

המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול