הקניית הרגלי אכילה נכונים אצל ילדים מתחילה עוד מגיל צעיר. וחשוב שתרגילו את הילדים שלכם לחשוב שטעים ובריא יכולים לבוא ביחד. אנחנו חיים בעולם שמקדש מזון מהיר. האוכל שאנחנו קונים בחוץ הופך להיות טעים יותר, ממכר יותר. וככה מבלי שנשים לב, אנחנו ההורים מרשים לעצמנו "לוותר" לילדים לעיתים קרובות ופשוט להזמין ג'אנק פוד.
האמת היא שאף אחד לא ידאג לבריאות של הילדים שלכם חוץ מכם, בטח שלא תעשיית המזון. וזה בכלל לא צריך להיות עניין מסובך. נכון, להזמין מהוולט ארוחת ערב זה קצת יותר קל, אבל אף אחד לא אמר שאתם צריכים להתחיל לעבוד מסביב לשעון בשביל ליצור בריאות. לפעמים ממרח וירקות בתוך לחמניות כוסמין זה כל מה שצריך.
מאפיית אנג'ל כאן כדי לעודד שינוי. מתי מזון מהיר קיבל עדיפות על פני אוכל ביתי אמיתי?
אנחנו מאמינים שהדרך הכי טובה להשיג שינוי היא דרך הפרקטיקה, אז קבלו מאיתנו כמה מתכונים לכריכים טעימים ובריאים שילדים מתים עליהם!
ירקות וקוטג'
תראו כמה זה פשוט להכניס לתוך ארוחה חלבונים טבעיים, סידן, מינרלים וסיבים תזונתיים.
כל מה שאתם צריכים זה לחמניית כוסמין, קוטג' ומלפפון (אתם יכולים גם להוסיף צנונית, בצל ירוק או נבטוטים אבל לא חובה).
חותכים את המלפפון (והצנונית) לפרוסות דקות-דקות. פורסים את הלחמנייה באמצע ומורחים עליה שכבה מכובדת של קוטג', מניחים עליה את המלפפון (והצנונית), ומקשטים עם קצת טבעות בצל ירוק קצוץ או נבטוטים.
גבינה לבנה ופסטו
מרכיבים: לחמנייה מלאה, בזיליקום טרי, מעט צנוברים, רבע כוס שמנ"ז, 2 כפות גבינה לבנה, ומלח גס.
אופן הכנה: טוחנים במעבד מזון כוס בזיליקום טרי, יחד עם השמן זית והצנוברים. מעבדים עד שנוצר רוטב פסטו. פורסים את הלחמנייה באמצע, מורחים עליה את הפסטו, מזלפים מעל גבינה לבנה וסוגרים עם קצת מלח גס.
סלט ביצים
מרכיבים: לחמניות כפריות, 2 ביצים קשות, מיונז, מלח ופלפל לפי הטעם, נבטוטים טריים (אופציה).
אופן הכנה: מפוררים את הביצים עם מזלג בתוך קערה, מוסיפים מיונז, מתבלים במלח ופלפל, ולאחר מכן מערבבים היטב. פורסים את הלחמנייה ומורחים עליה את הסלט.
מטבוחה וגבינה צפתית
מרכיבים: 1 ק"ג עגבניות בשלות, פלפל אדום אחד, פלפל חריף אחד (לא חובה), חמש שיני שום כתושות, שמן זית, חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם, קוביות גבינה צפתית ולחמנייה קלועה.
אופן הכנה: חולטים את העגבניות במים רותחים, מסירים את הקליפה בעדינות, ולאחר מכן חותכים לקוביות קטנות. מנקים את הפלפלים מגרעינים וחותכים לקוביות. מחממים מעט שמן (זית או קנולה) במחבת עמוקה ומטגנים את השום והפלפלים. מוסיפים גם את העגבניות ומבשלים למשך שעה עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים תבלינים לפי הטעם, ואז מניחים לה להתקרר.
כשהמטבוחה מוכנה, פורסים את הלחמנייה, מורחים עליה ומפזרים קצת קוביות צפתית.
בתיאבון!