באבא גנוש עם חצילים בלאדי על מצע מלח גס טבעוני ללא גלוטן:
לקחת 3 חצילים בלאדי בינוניים קלים ומבריקים(ללא גרעינים וטריים),
להניח נייר אפייה בתבנית אפייה ליצור 3 ערמות של מלח גס בעובי 1 ס״מ קצת גדולות מגודל החצילים,
להניח על כל ערמה חציל לנקב בחלק העליון כמה חורים עם קיסם,
להכניס לתנור חם על 230 מעלות לאפות על חריכת הקליפה ורכות פנים החצילים לצנן,
להוציא את הפנים לסנן מנוזלים להוציא שחלות גרעינים אם יש לקצוץ דקדק עם סכין מעץ(למניעת השחרה),
להכניס לקערת ערבוב להוסיף 3 כפות מיץ לימון כף שום כתוש מלח הימלייה לפי הטעם לערבב לתערובת אחידה,
להוסיף כוס טחינה גולמית לערבב לתערובת אחידה ובתאבון.