בכל חניון, פרטי או ציבורי, אנחנו יכולים למצוא מספר מקומות חנייה המיועדים לאנשים המוגדרים כנכים. גם ברחובות הערים, אנחנו יכולים למצוא לא פעם סימון המעיד שמקום מסוים מיועד לחניית נכים בלבד. עולה שאלה מה זה, למי זה רלוונטי ואיך בכלל מקבלים תו נכה.
בשביל לענות על חלק מהשאלות ובפרט על השאלה איך מקבלים תו נכה, אנחנו צריכים להבין תחילה מה זו חניית נכים ולמה יש לה סימון מיוחד, למה אנשים המוגדרים נכים על פי חוק זכאים לחניה נפרדת.
לפני שנסביר על כך חשוב להדגיש שתי נקודות. הנקודה הראשונה, כל מי שחונה בחניית נכה ואין לו תו המעיד שהוא אכן יכול להשתמש בחנייה עובר על החוק וישלם קנס. הנקודה השנייה היא, נהגים שיש להם תו נכה לא חייבים בהכרח להשתמש בחניית נכים. הם יכולים לחנות גם בחנייה רגילה אם זה נוח להם. אין חובה בחוק שאדם נכה יחנה בחניית נכים.
חניית נכים, כאמור, היא חנייה המיועדת לאנשים המוגדרים נכים על פי החוק. אלה יכולים להיות אנשים המשתמשים בכיסאות גלגלים, אנשים הנעזרים בהליכונים, אנשים שיש להם מוגבלויות אחרות אשר חניית נכים יכולה להקל עליהם.
מדינות ורשויות מקומיות קובעות שיש לספק חניות נכים, זאת על מנת לאפשר נגישות לאנשים עם מוגבלויות, במטרה להקל עליהם ולעזור להם להשתלב בחברה. ייתכן מאוד שאלמלא חניות אלו, אותם אנשים יתקשו מאוד לא רק למצוא חנייה נוחה וקרובה, אלא להתנייד ולהגיע אל אתרים ומקומות שונים. חניית נכים יכולה להקל עליהם במידה ניכרת.
חניות פרטיות – מדובר על סימון במדרכה ליד הבית בו מתגורר תושב שנדרש לחנייה כזו. אז הוא מקבל לא רק תו אלא גם אישור לתחם על הכביש את החנייה ולהתקין שלט המורה על כך שהחנייה היא שלו.
חניות ציבוריות – מדובר על דרישה של הממשלה והרשויות המקומיות להציב חניות נכים בכל חניון יש להקצות כמות מסוימות של חניות המיועדות לאנשים עם תו נכות. כמות המקומות נקבעת על פי גודל החניון. צריך להיות אחוז מסוים מקרב כלל מקומות החנייה בחניון.
חניות ייחודיות – ישנן רשויות שבוחרות לא לדרוש מחניונים ציבוריים ומסחריים להקצות חניות עבור נכים, אלא הן בעצמן מקצות מקומות חנייה המיועדים לאנשים עם תו נכות באופן כללי. לדוגמא, ברחוב בו התושבים יכולים לחנות באופן חופשי, העירייה תסמן מספר מקומות המיועדים לאנשים עם תו נכות.
בשביל לקבל תו נכה לרכב, צריך להגיש בקשה על בסיס אישור משרד הבריאות ופרוטוקול רפואי המלמד על אחוז הנכות שיש למגיש הבקשה. בעיקרון, כל מי שיש לו דרגת נכות שישים אחוז ומעלה, זכאי לקבל תו נכות.
מלבד טפסים המלמדים על אחוז הנכות והמצב הבריאותי, הרי שיש צורך גם להציג תעודת זהות, וכן לציין עבור כמה כלי רכב נדרש האישור. המדינה מתירה לקבל אישור עד שני כלי רכב. צריך לזכור, האישור ניתן לא רק למי שיש לו דרגת נכות אלא גם לבני משפחתו המשתמשים ברכב. זאת מתוך הנחה שחלק גדול מהאנשים שיש להם אחוז נכות מסוים, נעזרים בבני משפחה בניידות ברכב. לכן, התו משרת גם אותם.
כמה דברים שחשוב לדעת:
ראשית, התהליך הזה יכול להשתנות, וכן התנאים עלולים להשתנות. כלומר, מי שניגש היום לקבל תו נכות לא בהכרח ימצא את אותם תנאים שהיו לפני כמה שנים או אפילו לפני יום. זה חיוני מאחר והתנאים דינמיים ויכולים להשתנות.
שנית, מומלץ מאוד להיעזר באיש מקצוע שידע לטפל בעניין. הוא ידע לעמוד מול הרשויות ולעשות כל מה שנדרש בשביל להשיג את האישורים הרלוונטיים. יש להקפיד כמובן שתהליך הגשת המסמכים יתבצע בצורה נכונה ומסודרת.
שלישית, באופן טבעי אנשים המתמודדים עם נכויות ומוגבלויות, עלולים למצוא את עצמם במצב בו התנאים שלהם השתנו, כך שאם בשלב מסוים הם לא היו זכאים לקבל תו, מאוד ייתכן שעם הזמן, מצבם יתדרדר ואז הם כן יהיו זכאים. לכן רצוי לא לוותר, במידה ולא מקבלים את הבקשה אז לערער ולפנות גם בעתיד עם בקשה חוזרת במטרה לקבל תו חנייה.
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?
חייגו 0722-400-400
או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|