במדינה כמו ישראל, בה ברוב ימות השנה יש מזג אוויר קיציי, אין זה מפתיע שהרבה מאוד ישראלים מעוניינים שתהיה להם מרפסת פתוחה או סגורה בבית. שם הם יוכלו לשבת, לארח חברים, וליהנות משמש או בריזה טובה, מדי יום. במבנים חדשים לרוב הקבלן דואג שתהיה מרפסת אחת לפחות. במבנים ישנים, אפשר לבחון את האופציה של תוספת מרפסת.
בעבר, המונח, פתחנו/סגרנו מרפסת היה מאוד נפוץ. היו כאלה שהעדיפו לוותר על המרפסת וסגרו אותה על מנת לעשות ממנה חדר נוסף, במידה והם נדרשו לחדר שינה נוסף. לעומת זאת, היו רבים שהעדיפו לוותר על חדר ולפתוח מרפסת או להגדיל אותה, במידה ויכלו. היום כאמור, פועלים יותר לכיוון של תוספת מרפסת.
במאמר זה אנחנו נסביר מה זה אומר, ומה הן האופציות שעומדות לרשותנו במידה ואנחנו מעוניינים בכך. חשוב להדגיש, במבנים חדשים, בדרך כלל אין צורך בדבר מאחר והקבלן גם דואג שתוכנית הבנייה המקורית תכלול מרפסת אחת לפחות (מרפסת שמש), וברוב המקרים הוא גם דואג שתהיה מרפסת שירות (לצורך כביסה ודברים אחרים). לעומת זאת, במבנים ישנים, בוודאי מבנים שנבנו בשנות השישים-שבעים ואפילו שמונים, יש צורך להוסיף מרפסת.
הוספה של מרפסת בבניין מגורים (בבית פרטי, לרוב אין צורך להוסיף ואם יש, אז אין שום בעיה מאחר וזה בא על חשבון השטח החיצוני של המבנה) מתייחסת לכך שתהיה תוספת לשטח המבנה המקורי. זו יכולה להיות החלטה של דייר מסוים וזו יכולה החלטה של כלל הדיירים ואז פועלים ביחד למצוא קבלן שיעשה זאת.
במידה ומדובר בדייר ספציפי שמעוניין בכך, הרי שעליו לקבל אישור מהשכנים שזה לא מפריע. ייתכן מאוד שהם ידרשו ממנו פיצוי כספי מסוים, במידה וערך הנכס שלהם עלולים להינזק. בכל מקרה, יהיה עליו גם לוודא שזה אפשרי מבחינת תכנון וכן לקבל את האישורים הנדרשים מהרשויות הרלוונטיות בשביל להתחיל בתהליך העבודה.
במידה ומדובר בכלל הדיירים, אזי שאפשר שהם יפנו כקבוצה לקבלן או לחברת בנייה שמתעסקת בנושא וזו תציע אופציות שונות, כיצד אפשר להוסיף מרפסות. כלל הדיירים יצטרכו להגיע להסכמה איפה בדיוק תהיה התוספת (על מנת שהתהליך יתבצע בצורה אחידה והתוספת תהיה דומה בכל הדירות). יש לציין, לא נדרשת הסכמה של כלל הדיירים אלא של רוב מסוים. שכן סביר להניח שיהיה קשה לקבל הסכמה של 100 אחוז מהדיירים.
זה אפשרי לייצר תוספת של חדר ובפרט מרפסת במבנה, בתנאי שיש מספיק שטח חיצוני לשם כך. כלומר, אם למבנה יש חצר, גינה, חניון או כל שטח אחר ששייך אליו ספציפית, אזי שזה אפשרי. במידה ולא, זה עלול להיות בעייתי, מאחר וזה עלול לבוא על חשבון שטח ציבורי או מבנה אחר. אז יש צורך לבדוק את התוכניות של המקום ולקבל אישור לתוספת שכזו. בכל מקרה, לפני שפונים לקבלן, יש לבדוק שאכן יש את כל האישורים הרלוונטיים לבנייה, ואחרי שהוא מסיים את תהליך העבודה, עליו לספק אישור לאכלוס ושימוש במרפסות.
בעיקרון, יש כמה אופציות. האופציה הסבירה ביותר היא תופסת של מרפסת סגורה בכל הדירות, בצורה ישרה. אופציה אחרת, פופולארית אף היא, שהמרפסות יהיו פתוחות אך אז הן לא יהיו אחת על השנייה, אלא בכל קומה היא תהיה בנקודה מעט שונה. כך שבחלק מהקומות המרפסות יעמוד בקו אחד, ובחלק מהקומות המרפסות יעמדו בקו אחר. בצורה כזו לא חייבים לסגור אותן. זו השיטה הנפוצה ביותר, מאחר וכך אפשר להפיק מהן תועלת רבה יותר.
אופציה נוספת, גם היא מקובלת, שבכל דירה המרפסת תיבנה במקום אחר על פי תכנון והעיצוב בעלי הדירות. אך אז יש לקחת בחשבון שהעיצוב של המבנה ישתנה, מה עוד שזה גם תלוי בתכנון המקורי שלו. זה מקובל יותר במבנים חדשים או מבנים שיש בהם מעט דירות ואז קל יותר לבצע את זה.
יש גם אפשרות לבצע שיפוץ כללי במבנה, כולל בדירות עצמן, ואז אפשר להוסיף להן מרפסות. זה מקובל למשל במקרים של תמ"א 38, אז אפשר גם לשלב תוספת של מרפסות, במידה ויש מספיק שטח לכך.
מחפשים קבלן איכותי לתוספת מרפסת באזור הצפון?
הכירו את חזני פרויקטים
חברת חזני פרויקטים עוסקת מזה שנים רבות בביצוע פרויקטים למגזר הפרטי והעסקי הן בתכנון והן בביצוע בחיפה והאזור. אנו, בעלי ניסיון מקצועי רב מציעים לכם את שרותינו החל מניתוח הפרויקט, תכנון ראשוני ומתקדם ועד לניהול הביצוע.
ניסיוננו הרב בא לידי ביטוי גם במתן תשובות לסוגיות מורכבות לפני ובזמן הביצוע.
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?
חייגו 0722-400-400
או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|