עוגות בחושות ושתייה חמה הם צמד מוכר- לא בכדי הן מככבות בסיומן של ארוחות ערב מכל הסוגים ובאירועים קטנים כגדולים. הרכות והפירוריות של העוגה הבחושה הופכות לנימוחות עם כל שלוק של משקה חמים. וכשהמשקה הזה הופך לקינוח בפני עצמו- החגיגה הופכת כפולה! חשוב לשים לב שיש חוט מקשר בין המשקה שתגישו לבין העוגה, ברמת הטעם. עוגת גזר או עוגת מייפל למשל, ישמחו לככב לצד פונץ' חם ומהביל, כשהמרכיבים שיחברו הם התבלינים, קינמון וציפורן. זאת בעוד שעוגת בננות לחה ועסיסית תזכה למחמאות כשהיא תוגש לצד כוס שוקו, או שוקולטה (לחובבי המשקאות הסמיכים).
בגביעי ופל או בקעריות קטנות גלידה היא מנה שתמיד תשמח את כל השולחן, בלי קשר לגיל הסועדים. שילוב קלסי שעובד נהדר בכל עונה, ומספק גם את הפינוק והנחמה שמחפשים במנה האחרונה לצד רעננות פירותית שמאזנת את הקינוח כולו. למרות שיצא לה שם של קינוח מסובך, כדי להכין גלידה טובה ומשובחה אתם לא צריכים מכונה ייעודית ואפילו לא מעבד מזון. חלב מרוכז, שמנת מוקצפת ותוספת לבחירתכם- זה כל מה שדרוש. טעם הגלידה יכול להיות קלסי כמו וניל, דבר שידגיש ויעצים את טעמי הפירות החמצמצים, כמן כן, הוא יכול להיות גם שוקולדי או קרמלי.
מה שחשוב הוא לשים לב שהשילובים שאתם בוחרים משתלבים יחד: גלידת שמנת ניטרלית תתאים עם פירות עזי טעם כמו אננס, פטל או מנגו, בעוד שגלידת קקאו תתאים עם בננה או קוקוס. עם הזוג הזה, סביר שתקלעו לטעם של כל אחד מיושבי השולחן: זה שלא אוכל חלב יתפנק במנגו, וזו שחובבת מנות מושחתות תוכל ליהנות משני גביעים או יותר.
כולנו מכירים את דוכן הקרפ הצרפתי בקניון, אבל המטרה שלנו היא להוציא את הקינוח הזה מהקופסה. עם רטבים מיוחדים שיוסיפו לחות וטעם למרקם הקרנצ'י של הבצק הדק הזה, כל קרפ יהפוך לבלתי נשכח. דוגמה קלסית היא רוטב שוקולדי, אבל גם כאן, שימוש במרכיבים איכותיים יעשה את ההבדל. אז במקום לקנות ממרח מוכן, תוכלו להשתמש בקוביות שוקולד איכותי, חלב או מריר, ולקשט אותו בתוספות כמו קוקוס קלוי, שקדים מקורמלים או שערות חלבה. מעבר לעושר המרכיבים ולשמחה שהוא יוצר בשולחן ובעיניים, כל אחד יוכל להרכיב את המנה שלו כמו שהוא אוהב אותה.
רעיון לרוטב נוסף הוא רוטב סיידר חלבי עם פירות יער אדמדמים וחמצמצים: קרמל, שמנת מתוקה, סיידר אמיתי ומיקס פירות יער, זה כל מה שדרוש לקינוח שלא יאמינו שהכנתם בחצי שעה. במקום אגוזים ברוטב השוקולד, כאן הפירות החמצמצים נותנים את הקיק ומפתיעים בכל ביס, כשהשמנת מאחדת את כל המרכיבים (כולל התבלינים) לטעם עשיר ויוצא דופן.
לא חשוב באיזה רוטב בחרתם- השוקולדי והמפנק או הפירותי והרענן, חשוב לשים לב שהוא סמיך במידה הנכונה: בעוד מרקם דליל מידי ירטיב את הקרם ויהפוך אותו ל"מושי" מרקם סמיך מידי יקשה על המריחה. לאחר שהרוטב מוכן, והקרפים מחכים לצאת לפעולה, אפשר להתחיל להרכיב: הניחו על גבי הקרפ הראשון שכבה דקה של רוטב, ועל גביו הניחו עוד אחד מהקרפים, ומעליו עוד שכבת רוטב. המשיכו כך עד לגובה של 7-8 שכבות והגישו מיד לשולחן.
פונדו יכול להיות מנה משעממת, והוא יכול להסעיר את השולחן! קצת מחשבה יצירתית, וגם מרכיבים שיש בבית הופכים לתוספות מיוחדות. בקינוח הזה תוכלו לשחק גם ברוטב וגם בתוספות. אם בחרתם ברוטב שוקולד קלסי, תמיד תוכלו להוסיף לו מעט גרידת תפוז או שלוק ויסקי או ברנדי, והנה לכם רוטב שוקולד שבא להשוויץ. גם את הפירות תוכלו לגוון, ובמקום להגיש פירות "רגילים" (כמו תפוח, תפוז ובננה), תוכלו להגיש מיקס טרופיים חגיגי, או בננות מטוגנות בבצק בירה למשל, שיעלו את הרמה בהרבה עוד לפני הטעימה הראשונה.