מצרכים לכ-4 פוקצ'ות:
חצי קילו קמח לחם או קמח לבן
כפית סוכר
3 כפות שמן זית
כף ושליש שמרים יבשים
כוס ורבע מים חמימים
כפית מלח
*שמן זית ומלח גס לפיזור מעל הפוקצ'ות
תוספות לפוקצ'ה (לפי הטעם):
פרוסות דקיקות של בצל סגול, פרוסות דקות של פטריות, זיתים שחורים/ירוקים, עגבניות שרי חתוכות, עגבניות מיובשות, גמבה קצוצה, שום כתוש.
קוביות בולגרית, גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת, גבינת פרמז'ן מפוררת, כדורי מוצרלה חתוכים (הערה: גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת כדאי לפזר לאחר 10 דקות אפיה אחרת הן נאפות יותר מידי).
עלי טריים או מיובשים של טימין, רוזמרין, בזיליקום, זעתר, אורגנו.
אופן הכנה:
לערבב בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר.
להוסיף מים ולערבב כ-2 דקות.
להוסיף שמן זית ולשים את הבצק במשך כ-4 דקות לפחות (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה).
לפזר את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך כ-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
לשמן קלות קערה גדולה, להניח את הבצק ולכסות במגבת. יש להניח במקום חמים ולהתפיח כשעה.
לחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים ולרדד כל חלק למלבן מעוגל (אליפסה) בגודל 30X9 ס"מ.
לרפד תבנית גדולה בנייר אפיה, לשמן מעט את הנייר ולהניח את הבצקים. לכסות במגבת ולהתפיח במשך 15 דקות.
לחמם תנור ל-200 מעלות (בתנורים חזקים כדאי לחמם ל-190 מעלות).
ליצור בבצק שקעים/גומות (לא חורים) בעזרת האצבעות. לזלף מעל כל פוקצ'ה כף וחצי שמן זית ולפזר קמצוץ של מלח גס. מפזרים תוספות שאוהבים ומכניסים לתנור למשך 20-22 דקות, עד להזהבה (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד כשמכניסים את התבנית!).
לאחר הפוקצ'ות מוכנות ובעודן חמות מזליפים מעל כל פוקצ'ה כף שמן זית.
בתיאבון!
מתכון פוקצ’ה טעימה בטירוף מאת "מתכונים ב 10 דקות"
________________________
________________________
הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).
את המתכונים ניתן להעלות כהמלצה תחת רישום המלצה > נושא חופשי > הנושא :אוכל > תת נושא: מתכונים
* יש להתחבר/להירשם לאתר על מנת להעלות המלצה
או לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים
הינכם מוזמנים להירשם לאתר ולרשימת תפוצה שלנו על מנת לקבל עדכונים ומתכונים חדשים.
המתכונים מפורסמים גם בדף הפייסבוק שלנו